Zimski sportovi

Kostelić kombinacijski prvak Kitzbühela

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
Kostelić kombinacijski prvak Kitzbühela
Foto: EPA

Ivica Kostelić proslavio je u austrijskom Kitzbühelu prvu (super)kombinacijsku pobjedu nakon Reiteralma 2006. godine, a sjajnom uspjehu pridodao je i 7. slalomsko mjesto i u ukupnom poretku Svjetskog kupa skočio na izvanrednu 5. poziciju. Natko Zrnčić-Dim nije uspio izboriti slalomske bodove, no zato je, nakon sjajnog 10. mjesta u jučerašnjem spustu, upisao 5. kombinacijsko vrijeme. U slalomu je po prvi puta u karijeri slavio Nijemac Felix Neureuther...

Ivica Kostelić očuvao je prednost iz kombinacijskog spusta i prve vožnje slaloma u Kitzbühelu i prvi puta slavio u jednom od najprestižnijih svjetskih skijališta. Prošle je godine ovdje bio 2., godinu ranije 3., a posljednju superkombinacijsku pobjedu upisao je 2006. godine u austrijskom Reiteralmu.

Profesoru ovoga puta nitko nije bio ravan i s više od sekunde prednosti na stazi Ganslern upisao je 11. pobjedu u karijeri. Drugo mjesto otišlo je u Švicarsku - Silvanu Zurbriggenu, a tek treće domaćinsko postolje trodnevnog programa u Kitzbühelu upisao je Benjamin Raich. No, ovotjedni neuspjeh donekle je popravljen austrijskim preuzimanjem vodstva u Svjetskome kupu - Raich će s današnjih 110 osvojenih bodova ispred Carla Janke predvoditi najbolje skijaše svijeta na sljedećem noćnom slalomu u Schladmingu.

Drugi hrvatski kombinacijski predstavnik Natko Zrnčić-Dim također će dugo pamtiti ovosezonsko 70. izdanje Hahnenkamm utrka. Nakon jučerašnjeg 10. mjesta na legendarnom Streifu, danas je u jednoj od posljednjih klasčnih kombinacija osvojio novih 45 poena, izborivši se za 5. mjesto.

U slalomskoj utrci po prvi puta u karijeri slavlje je upisao Felix Neureuther. Nijemac je odvozio treće vrijeme druge vožnje i, zahvaljujući još jednom odustajanju vodećeg s prve staze Reinfrieda Herbsta, stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

S 39 stotinki sekunde iza njega plasirao se Julien Lizeroux, preuzevši i vodstvo u slalomskom poretku, a treća pozicija pripala je sljemenskom kralju Giulianu Razzoliju. Odustajanjem je razočarao i Manfred Moelgg, dok prvu vožnju nije uspio završiti jedan od domaćih favorita Manfred Pranger.

Svjetski kup, Kitzbühel, kombinacijski slalom:
1. Felixu Neureuther (Njemačka, ATOMIC) 1:37.35
2. Julien Lizeroux (Francuska, DYNSTAR) +0.39
3. Giuliano Razzoli (Italija, NORDICA) +0.99
4. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.10
5. Michael Janyk (Kanada, ROSSIGNOL) +1.25
6. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +1.31
7. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.58
8. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA) +1.71
9. Steve Missilier (Francuska, DYNASTAR) +1.80
10. Mario Matt (Austrija, ATOMIC) +2.05

Svjetski kup, Kitzbühel, klasična kombinacija
1. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) 3:33.64
2. Silvan Zurbriggen (Švicarska, HEAD)
+1.22
3. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC)
+ 2.41
...
5. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +4.29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!