Nogomet

Potencijalom prema vrhu

Mario Lešković • nedjelja, 21.02.2010.
Potencijalom prema vrhu
Foto: Kristijan Komarica

Zaprešićki prvoligaš imao je tešku jesen. Odličnim ulaskom u sezonu dali su nagovijestiti da je ovo momčad koja neće imati problema oko ostanka u ligi, ali kako je prvenstvo odmicalo, Zaprešićani su sve više “kašljucali”, tako da je osvojeno deseto mjesto na kraju uspjeh…

Inter Zaprešić

Trener: Borimir Perković
Učinak u jesenskom dijelu prvenstva: 10. mjesto, 6 pobjeda, 2 remija, 9 poraza
Važniji dolasci: Guillermo Suarez (Dinamo), Ilija Sivonjić (Dinamo), Antun Palić (Croatia Sesvete), Ivan Čorić (NK Mosor), Nenad Nikolić (FC Vasas), Tomislav Živko(FC Ventspils), Saša Balić (OFK Beograd), Emmanuel Gammara Fernandez (River Plate)
Važniji odlasci: Mario Rašić (Vrapče), Dodo (Dinamo), Mladen Stipković, Goran Brašnić, Damir Krznar, Vinko Buden, Luka Kujundžija
Raspored na otvaranju prvenstva: 20.2. Cibalia - Inter Zaprešić, 27.2. Inter Zaprešić - Hajduk, 6.3. Šibenik - Inter Zaprešić

Nakon solidnog ulaska u sezonu kada je Inter bio u samom vrhu tablice, kasnijim lošim rezultatima Inter je pao na samo dno gdje su bili u konkurenciji sa Sesvećanima. Apsurd je da su „žuti” i izgubili na domaćem terenu od posljednjeplasirane Croatije, a s tim bodovima Inter bi bio još bliže sredini ljestvice kamo objektivno i pripadaju.

Presuda: Potencijal momčadi

Inter ima mladu momčad željnu dokazivanja, kao i nekolicinu igrača koji su na posudbi i od kojih se očekuje da svojim igrama skrenu pozornost svog kluba da ih vrati tamo gdje su već bili. Tako da svi traže svoje mjesto pod suncem i kasnije dobro unovčavanje svojih usluga.

Što se tiče prijelaznog roka, u Zaprešiću je bilo jako prometno u oba smjera, tako da je Inter sasvim sigurno najviše izmijenio momčad od svih prvoligaša. Najveći gubitak je odlazak brazilskog napadača Dodoa koji je otišao u Dinamo, ali povratkom Sivonjića koji je vraćen na posudbu, Inter bi trebao biti barem jednako jak u napadačkom smislu budući da niti Sivonjić niti Dodo nisu gol igrači, tj. napraviti će sve kako treba osim postići pogodak.

U obrambenom smislu, gdje su bili najtanji, Perković je dobio na raspolaganje dva Srbina, Nikolića i Balića, te bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske Živka koji se odlučio vratiti iz inozemstva gdje je s promjenjivim uspjehom igrao u nekoliko klubova.

Ključni čovjek: Matej Delač

Iako ima potpisan ugovor s Englezima, od njega se očekuje da svojim obranama da svojoj momčadi dodatni impuls jer je Inter na jesen primao previše „glupih” pogodaka. Sada je u potpunosti zdrav, prošao mini pripreme u Londonu te sigurno s velikim ambicijama čeka svoje konačno potvrđivanje kvalitete.

Financijski, Inter je jedan od stabilnijih hrvatskih prvoligaša jer je to klub koji se odredio na tržištu kao izlog za prodaju, pa tako nerijetko igrači dolaze u Inter na oporavak svojih karijera u nadi da će svoje nogometno znanje kasnije negdje bolje unovčiti. Tako da se u Interu nećete obogatiti, ali vam se isplati uloženi trud ako ste pošteni, u prvom redu, prema sebi.

U zaključku, Inter je klub koji bi mogao u proljetnom dijelu eksplodirati. Financijski stabilni, solidan igrački kadar, dobar trener kojem ne visi „mač nad glavom”, te odlična atmosfera u svlačionici gdje su igrači svjesni da samo momčadskom igrom mogu do rezultata, te do eventualnih daljnjih transfera. Primjer da se iz Intera može jako dobro prodati je Matej Delač koji će kroz koju godinu čuvati vrata engleskog kluba Chelsea.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!