Zimski sportovi

"Bode nadigrao Kostelića na njegovoj stazi"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 22.02.2010.
"Bode nadigrao Kostelića na njegovoj stazi"
Foto: Bojan Koprivica

Strani se mediji nisu previše osvrtali na srebro Ivice Kostelića u olimpijskoj superkombinaciji u Whistleru. Uglavnom pišu o obrani medalje iz Torina, te prednosti postavljene staze, ističući kako je Bode Miller na zamršenom terenu uspio nadvladati svog negdašnjeg velikog slalomskog rivala...

Nijednu medalju nije lako osvojiti, posebno ne onu olimpijsku. A obraniti tako veliko dostignuće još je teže. No, upravo je to pošlo za rukom Ivici Kosteliću, koji je četiri godine nakon Torina ponovno zasjao na olimpijskoj pozornici. I to poslije mnoštva problema, ozljeda i operacija. Strani su mediji Profesoru, ipak, posvetili malo pažnje, više se osvrćući na prvo zlato legendarnog Bodea Millera.

"Ivica Kostelić obranio je svoju srebrnu medalju iz Torina koristeći prednost krvne linije, povijesti i informacija o stazi koje je dobio od postavljača - oca i trenera Ante. Gips Kostelić ponovo je zapaprio mnogim skijašima, postavivši svoju poznatu zamkovitu stazu ", piše Skiracing.

Slovenski SIOL kaže: "Mnogi su pomislili da je natjecanje okončano u trenutku kada je vodstvo preuzeo Ivica Kostelić, čiji je otac postavljao slalomsku stazu i koji je branitelja naslova, Teda Ligetyja, iza sebe ostavio na više od pet desetinki. No tada se stazom spustio nepredvidljivi Bode Miller i zajedno se s Hrvatom popeo na vrh."

20 minuten pak piše: "Hrvat Ivica Kostelić bio je presretan osvojenim srebrom. Stariji brat četverostruke olimpijske pobjednice, Janice, imao je prednost da slalomsku vožnju postavi njegov otac Ante, a on je to učinio veoma zamršeno."

Prednost poznavanja staze ističe i Skionline. "Bode Miller uspio je nekako pobijediti Ivicu Kostelića, čiji je otac postavljao slalomsku stazu. Kostelić je pak srebrom obranio medalju iz Torina 2006. godine."

"Bode Miller nadvladao je napore Ivice Kostelića na zamršenoj slalomskoj stazi koju je postavio Kostelićev otac, Ante, i u riznicu pospremio petu olimpijsku medalju u karijeri", ističe Eurosport, dodajući kako je Ivica stariji brat višestruke olimpijske odličnice, Janice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!