Nogomet

"Ovakva momčad može doći do kraja"

Ivana Spahija • četvrtak, 11.03.2010.
"Ovakva momčad može doći do kraja"
Foto: EPA

Strateg Manchester Uniteda, sir Alex Ferguson, iskazao je zadovoljstvo odličnim izdanjem svoje momčadi u dvoboju s Milanom, naglasio važnost odlične Rooneyeve forme i najavio kako s ovakvom momčadi i ovako dobrom igrom Manchester United može doći i do naslova prvaka...

Sir Alex Ferguson, dakako, je bio zadovoljan odličnom predstavom svoje momčadi, kao i zavidnom golgeterskom formom junaka susreta Waynea Rooneya: "Odigrali smo odlično drugo poluvrijeme. Igrali smo vrlo dobro i kada igramo na takvoj razini s takvim tempom, bilo kome je teško igrati protiv nas. Rooneyju će biti izazov dostići 42 pogotka Cristiana Ronalda iz sezone 2007./2008., sretan sam što je dogurao i do brojke 30, svakim danom se sve više poboljšava, a večeras je bio senzacionalan".

Ferguson ključ pobjede vidi u drugom pogotku Rooneya, koji je potpuno utišao Talijane: "Poslije pogotka za naše vodstvo od 2:0 sve se okrenulo na našu stranu. Drugi pogodak Rooneyja promijenio je susret, koji je do tada bio prilično izjednačen. Rooney je odličan nogometaš, ali još uvijek ima prostora za napredak".

Strateg Manchester Uniteda pun je samopouzdanja uoči četvrtfinalnog ždrijeba, s obzirom na formu svoje momčadi, drži da Crveni vragovi mogu otići i do samog kraja. "S ovakvom momčadi kakvu ja imam, nije važno protiv koga ćemo igrati, mislim da možemo doći do kraja", rekao je Ferguson.

Raspletom je zadovoljan i vratar Crvenih vragova Van der Sar: "Za nas je najvažnije bilo zabiti prvi pogodak jer je teško za očekivati kako bi Milan mogao postići čak tri pogotka na Old Traffordu. Više nemamo Cristiana Ronalda, ali imamo veliku momčad, baš kao što je ima i Milan bez Kake. U prvom poluvremenu držali smo visoki ritam i nakon primljenog pogotka Milanu se bilo preteško vratiti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2010. u 21:27
    Da barem ove godine arsenal osvoji jer stvarno igraju lijep nogomet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 08:41
    Dobro, slažem se sa tim da je Ronaldo veliki igrač... ali on NIJE Manchester, isto kao što niti Messi nije Barcelona - je li Messi bitan? Je. Može li Barca bez njega? pa i može... možda ne tako dobro, ali može. Mislim da je Ronaldov učinak malo precijenjen, i da ne igra za ekipu kao što bi trebao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 00:43
    Ako ovako budu igrali mogu do kraja.Bit ce tesko jer je tu i Barca,Chelsea,a nitko tko uđe među 8 se ne smije podcijeniti.
    Obrisan korisnik