Nogomet

"Sjajna noć, hvala navijačima"

Ivana Spahija • četvrtak, 11.03.2010.
"Sjajna noć, hvala navijačima"
Foto: EPA

Unatoč porazu njegovog Milana od Manchester Uniteda, veznjak Rossonera David Beckham travnjak Old Trafforda napustio je zadovoljan. Bivši zaštitni znak engleskog kluba svoj je povratak na "Kazalište snova" doživio emotivno s obzirom na topli doček kojeg su mu priredili navijači Crvenih vragova...

David Beckham, koji je nakon osam godina dočekao povratak na Old Trafford, nije štedio riječi hvale na račun odličnog izdanja Waynea Rooneyja: "Rooney je izniman talent, mislim da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji nogometaš svijeta, zajedno s Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem. Oduvijek je plašio protivničke braniče bez obzira na momčad protiv koje je igrao i nadam se da će tako biti i ubuduće".

Veznjak Milana nije pokazivao previše razočaranja zbog poraza Rossonera na Old Traffordu, žali zbog katastrofe Talijana, ali je izrazio zadovoljstvo engleskom publikom koja ga je srdačno prihvatila u povratku na "Kazalište snova": "Uvijek je razočaravajuće kada ostvariš poraz, pogotovo u ovako važnom dvoboju, ali naišli smo na United koji je večeras bio odličan."

"Želio bih naglasiti prijem od strane publike, njihove ovacije, bilo je nevjerojatno. Moram im se zahvaliti, bilo je lijepo vratiti se ovamo. Ovo je sigurno jedna od mojih najboljih noći, naravno izuzevši rezultat. Sama atmosfera, prilike koje sam imao i sve što su mi pružili navijači je jednostavno neopisivo", rekao je Beckham još uvijek pod dojmom lijepe geste domaćih navijača koji su mu priredili dobrodošlicu bez obzira na to što je na travnjak istrčao u dresu protivničke momčadi.

Trener Milana Leonardo, očekivano, nije bio zadovoljan raspletom dvoboja s Englezima, ali je čestitao protivnicima na odličnoj predstavi i naglasio kako njegovu momčad ne treba suditi prema jednoj utakmici. "Ovo je velik poraz, ali je Manchester United odigrao odličnu utakmicu. Nismo se bojali, ali smo ovaj dvoboj zamišljali na drugačiji način. Pogodak primljen već na samom otvaranju, ozljede, posebice ona Bonere, tolike poteškoće, no trebali smo prepoznati težinu protivnika", misli strateg Rossonera.

"U prvoj utakmici igrali smo izjednačeno, u ovom susretu razlika je bila vidljiva. Ova je momčad odigrala dobru sezonu, ne treba je suditi prema jednoj utakmici. Što se tiče sastava, uvijek se nakon poraza čini kako su igrači koji nisu igrali najbolji. Moramo biti zreli u ovom trenutku i ne dopustiti da ovaj poraz utječe na nadolazeće susrete", kaže Leonardo, kojemu se već predbacuje forsiranje Huntelaara u prvom sastavu te držanje Seedorfa, Beckhama i Inzaghija na klupi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!