Nogomet

Valdano: "Pellegriniju puno povjerenje"

Tomislav Pacak • četvrtak, 11.03.2010.
Valdano: "Pellegriniju puno povjerenje"
Foto: EPA

Iako su zvižducima i bijelim maramicama navijači ispratili njegovu momčad s terena na kojem će se odigrati finale Lige prvaka bez Reala, Manuel Pellegrini, barem na papiru, ima podršku vodstva kluba...

Španjolski su mediji, posebno oni okrenuti Realu, prepuni žuči nakon što je "mega-super-turbo" momčad po šesti puta zaredom zapela u osmini finala Lige prvaka. Nakon 240 potrošenih milijuna eura prošlog ljeta na igrače poput Cristiana Ronalda i Kake, navijači su očekivali "dream-team" koji će prekinuti Barceloninu dominaciju u Primeri i dovesti Real do finala Lige prvaka, koje se ove godine igra upravo u Madridu.

No, Pjanić i "Lavovi" su rekli 'stop', a mediji i javnost su - gdje drugdje - krivca potražili u treneru. Iako Pellegrini nije slagao ovu momčad, i ona sigurno nije u potpunosti po njegovom ukusu s obzirom da nema pravu ravnotežu izmežu napada i obrane, s (po)najboljim igračima svijeta morao je proći dalje, mišljenje je najvećeg dijela javnosti.

Pellegrini je nakon utakmice priznao svoju odgovornost, no nije bio voljan nuditi ostavku, a smjenu - barem za sada - ne planiraju ni u vodstvu kluba.

Generalni direktor Jorge Valdano pružio je ruku podrške treneru: "Poštujemo ga jer vjerujemo u njegov rad, iako znamo da trenera Reala uvijek prati kontroverza. Ima ugovor za iduću sezonu i plan je da ostane naš trener. Sezona još nije završila i još uvijek se imamo za što boriti."

Valdano razumije nezadovoljstvo navijača, ali zna da u nogometu ne ide sve tako lako kako se ponekada očekuje: "I meni je teško kao i svim navijačima Reala. Imali smo visoka očekivanja, ali nismo mogli proći protivnika koji nam je pružio snažan otpor i koji je izdržao teško prvo poluvrijeme. U drugom dijelu smo postali umorni, a ta kombinacija umora i vlastite ambicije koštala nas je utakmice i četvrtfinala."

Pellegrini se, ipak, ne mora osjećati posebno sigurnim - Real je od 2003. i odlaska Vicentea Del Bosquea promijenio devet trenera. U igri bi ga moglo ostaviti osvajanje Primere u kojoj trenutno Real drži vodeće mjesto, no europski prvak Barcelona ima isti broj bodova...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 16:23
    Da vidis kako bi ih sir Alex doveo u red,malo kopackom u glavu,2-3 zvijezdice na transfer listu,Florentino JA sam BOG i BATINA i JA vodim ove pizde i da vidis kako bi se zasrali i Perez i zvijezdice.. Hvala Bogu veliki Alex je tamo gdje mu je i mjesto,u velikom Unitedu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 15:08
    Pellegrini definitivno nije dorastao voditi ovakav tim. Jedini koji može smiriti i Pereza i ove "zvijezde" je Mourinho.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 14:40
    Pellegrini out noga nemas sta tu trazit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 13:30
    haha
    Obrisan korisnik