Liga prvaka - završnica, osmina finala, 17.03.2010, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 4:0 Stuttgart
Stuttgart

Video: Barcelona raspjevala Nou Camp

Nikola Vlahović • srijeda, 17.03.2010.
Video: Barcelona raspjevala Nou Camp
Foto: EPA

Nakon što su u prvoj utakmici Stuttgart i Barcelona odigrali bez pobjednika 1:1, u uzvratu je Barcelona pitanje pobjednika riješila već u prvih pola sata igre. Odličnom igrom Barcelona je nadigrala Stuttgart i poslala ih kući s četiri pogotka. Još jednu fantastičnu utakmicu odigrao je i Lionel Messi...

Premda su gosti iz Njemačke na Camp Nou istrčali sa nadom da mogu napraviti pothvat i izbaciti Barcelonu iz Lige prvaka, čudo se ipak nije dogodilo. Momčad Guardiole agresivno je ušla u utakmicu sa željom da što prije dođe do prednosti. Vrlo dobro je u devetoj minuti pucao iz kosa sa šesnaest metara Lionel Messi, ali iskusni vratar Lehmann brani njegov udarac.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Lehmann je morao vaditi loptu iz mreže. Barcelona je došla do vodstva u 13. minuti zahvaljujući fenomenalnom pogotku Messija. Domaćini su oduzeli loptu i krenuli u kontru, dobro je povukao Yaya Toure, dodao do Messija koji je primo loptu na polovici terena, sjurio se prema golu gostiju i odličnim udarcem sa vrha šesnaesterca poslao "projektil" u gostujuću mrežu.

Vezane vijesti

Svoju nadmoć na terenu Barcelona je ubrzo potvrdila i drugim golom u 22. minuti. Odlična akcija Messija i Tourea, izbacila je cijelu gostujuću obranu iz igre, a akciju je na najbolji način završio Pedro, matiravši Lehmanna za 2:0. Već u 27. minuti domaćini su mogli postići i treći pogodak, ali na ubačaj Pedra malo je zakasnio Thierry Henry. Gledatelji su na stadionu Camp Nou u prvih 45 minuta vidjeli odličnu predstavu svojih "ljubimaca". Barcelona je u potpunosti nadigrala Stuttgart i zasluženo otišla na odmor s prednošću od dva gola. Gosti u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac u okvir Barceloninog gola.

Nastavak utakmice nije donio nikakve promjene što se tiče odnosa snaga na terenu. Barcelona je i dalje napadala i prijetila dok su gosti pokušavali napraviti nešto pred golom domaćina ali uglavnom bezuspješno. U 56. minuti domaćini su imali dobru priliku, silovito je pucao Yaya Toure, ali njegov udarac odlazi pored lijeve vratnice gostujućeg gola. Ipak četiri minute kasnije Lehmann je morao i treći put vaditi loptu iz mreže, a strijelac je ponovno bio Messi. Još jednu odličnu akciju odigrali su domaći igrači, lopta je s desnog boka došla do Danija Alvesa koji je petom proslijedio do Messija, a Argentinac majstorski zabija svoj drugi pogodak na utakmici.

Malo je nedostajalo u 68. minuti da Messi zabije i svoj treći pogodak, međutim, njegov udarac glavom efektno je zaustavio vratar Stuttgarta. Igrači Stuttgarta nikako nisu uspjevali zadržati loptu u svojim nogama, a svaki napad Barcelone "mirisao" je na gol. Tako se u 80. minuti u dobroj prilici našao i odlični veznjak Andres Iniesta, ali je Lehmann zaustavio njegov pokušaj.

Messi je još jednom pokazao svoj talent u 85. minuti nanizavši nekoliko protivničkih igrača, ali na kraju udarac odlazi pored gola. Fantastičnu večer završio je mladi Bojan Krkić postigavši četvrti gol na utakmici, minutu nakon što je ušao u igru. Nesebično mu je asistirao Ibrahimović a Krkić je bez problema matirao Lehmanna. Protiv raspoložene Barcelone gosti večeras nisu imali nikakve šanse i mogu biti zadovoljni što su primili "samo" četiri pogotka. Kolika je bila nadmoć Barcelone pokazuje i podatak da gosti tijekom 90 minuta nisu uputili udarac u okvir Barceloninog gola.

Odličnom igrom večeras, Barcelona je sasvim zasluženo pobijedila Stuttgart i ukupnim rezultatom 5:1 plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov18.03.2010. u 13:31
    jo da je dignit l.p. usrid bernabeua...ajmee!!!!
    irilov
  • Obrisan korisnik18.03.2010. u 06:22
    uf, fantastična utakmica - ne samo pogoci, već i igra. Doduše, prvih 10-tak minuta drugog poluvremena su bili malo uspavajući, a onda.... užitak! Mes que un club!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2010. u 01:01
    sta rec... Barca je ZAKON!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2010. u 00:37
    mes que un club
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2010. u 23:45
    MES QUE UN CLUB
    Obrisan korisnik