Ostali sportovi

UFC VS: dos Santos vs. Gonzaga

Ratko Martinović • subota, 20.03.2010.
UFC VS: dos Santos vs. Gonzaga

Iako je borba večeri ona između Brandona Vere i Jona Jonesa gledatelje u Hrvatskoj najviše intrigira sraz Juniora dos Santosa i Gabriela Gonzage, dvaju Brazilaca najpoznatijih po pobjedama nad našim Mirkom Filipovićem.

Premijerni UFC događaj nove generacije koji će se uz portal dnevnik.hr prenositi i na Versus televiziji po kojoj je i dobio naziv donosi zbilja zanimljive borbe. Kao što sam već naveo, glavna borba večeri je ona između Brandona Vere i Jona Jonesa. Vera je nakon kontroverznog poraza od Randyja Couturea odlučio nastaviti tamo gdje je stao i uz potporu supruge koja je također profesionalni borac u Strikeforceu i dalje vjeruje da može do vrha poluteške kategorije. Na tom putu će ga već noćas pokušati zaustaviti Jon Jones, nevjerojatni 22.-godišnji potencijal iz New Yorka. Čovjek koji je bio vrhunski ragbijaš i kandidat za najboljeg sveučilišnog igrača SAD-a, prvak savezne države u hrvanju a danas i MMA borac koji se može pohvaliti najdužim rukama u UFC organizaciji jednostavno plijeni pozornost na svakom koraku. Odličan okršaj za prvu priredbu ovakvog tipa i zbilja će biti zanimljivo vidjeti tko će iz ringa izaći uzdignutih ruku.

Kada spomenemo imena dos Santos i pogotovo Gabriel Gonzaga većini prosječnih gledatelja ovog sporta u Hrvatskoj ne bude dobro i probude se loše uspomene. Cro Cop je na svojoj koži najbolje osjetio sve Juniorove mogućnosti. Mladi Brazilac ima svakodnevnu privilegiju trenirati s braćom Nogueira, Machidom, Andersonom Silvom i Jose Aldom. U takvom trening kampu bi i mnogi osrednji borci znatno napredovali, a Junior se lansirao do samog vrha zahvaljujući velikom talentu. Odličan boksač sa iznimnom eksplozivnošću bi se ipak mogao u ovoj borbi dovesti do problema. Najveća prednost Gabriela Gonzage je svestranost jer u bilo kojoj poziciji može završiti borbu. Tomu je nažalost Filipović živi primjer. Kritičari pak navode da mu je upravo on i jedini pravi protivnik kojeg je pobijedio. Bilo kako bilo, ovo je još jedna borba koja će osigurati veliki broj gledatelja uz live stream.

Ostale borbe pak donose sraz još jednog borca koji nam je ostao u neugodnom pamćenju, Cheicka Konga, i srčanog Paula Buentella. Za oba borca ovo je put ka uzdizanju forme nakon poraza. Tu je i Talijan Alessio Sakara kojem napokon cvjetaju ruže u ovoj organizaciji jer je nakon pet godina napokon nanizao dvije uzastopne pobjede. Njegov protivnik James Irvin nakon pretrpljenog brzinskog nokauta od Andersona Silve očekuje novi ugovor sa organizacijom za koji mu je neophodna pobjeda u ovom meču. Tu je i borba žestokog Claya Guide i Shannona Gugertyja koju nažalost nećemo moći gledati u izravnom prijenosu.

Osim ovog eventa u sljedeća tri tjedna ćemo vidjeti i UFC 111 sa dugoočekivanim borbama za pojas, St. Pierre Vs. Hardy u velteru i Mir Vs. Carwin za interim pojas teške kategorije, UFC Fight Night sa debijem Takanorija Gomija u borbi sa Kennyjem Florianom, te još jednu dvostruku poslasticu u Abu Dhabiju, borbe za pojas u srednjoj kategoriji između Andersona Silve i Demiana Maie i lakoj kategoriji između Penna i Edgara. Dakle, zbilja zgusnut i popunjen raspored donosi još veću popularizaciju ovog sporta i svi željno iščekujemo ovakve priredbe.

UFC on Versus:
LHW Brandon Vera Vs. Jon Jones
HW Junior dos Santos Vs. Gabriel Gonzaga
HW Cheick Kongo Vs. Paul Buentello
MW Alessio Sakara Vs. James Irvin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!