Ostali sportovi

UFC VS: Cigano i Jones na putu ka vrhu

Ratko Martinović • ponedjeljak, 22.03.2010.
UFC VS: Cigano i Jones na putu ka vrhu

Broomfield u Coloradu je noćas bio poprište prvog UFC on Versus spektakla koji je to i bio u pravom smislu riječi. Junior dos Santos je nokautirao Gonzagu, dok je Jones brutalnim laktom "protresao" Brandona Veru.

Uvod u borbu večeri smo vidjeli gotovo cijeli prošli tjedan jer su se Jon Jones i Brandon Vera izmjenjivali u uvredama. Ipak, od prve sekunde borbe samo je jedan borac odlučio izmjenjivati udarce. 22-godišnje čudo od djeteta razornim je laktovima pobijedio Veru iako je prije toga dobio ilegalni udarac s partera u bradu koji bi uspavao pola poluteške divizije.

Najduže ruke u organizaciji su tako bez većih problema svladale veliku prijetnju i sada je samo pitanje tko je sljedeći. Uz ovakav pristup niti nedodirljivi Shogun i Machida ne bi bili sigurna oklada. Vera u posljednjih osam mečeva ima čak pet poraza i veliko je pitanje da li će ikada više biti blizu borbi za naslov.

Uz odličnog Jonesa i Junior dos Santos je opet pokazao koliko je moćan borac u srazu dvojice superčvrstih Brazilaca. Gonzaga je otišao u "svijet snova" nevjerojatnim boksačkim umijećem čovjeka koji strelovito ide ka samom vrhu UFC-a i to korak po korak suočavajući se s vrhunskim preprekama.

Cigano vreba iz sjene najbolje borce i pitanje dana je kada će se boriti za titulu, jer po prikazanim predstavama nimalo ne zaostaje za najboljim udaračima divizije. Napao je pak još jednom izgubio i postoji mogućnost revanša sa Filipovićem ukoliko Mirko pobijedi nadobudnog Pata Barryja.

Prva borba večeri donijela nam je sraz Talijana Alessia Sakare i Amerikanca Jamesa Irvina. Irvin je vjerojatno srušio rekord u ispijenosti jer je navodno morao izgubiti čak osam kilograma pred vaganje. To je ostavilo traga te ga je Sakara dobio jednim naizgled kontroverznim, no u potpunosti legalnim udarcem šakom u oko već u prvoj rundi.

Treća pobjeda u nizu donosi mu i veću perspektivu u UFC organizaciji, a napredak se vidi iz borbe u borbu. Druga borba večeri je prikazala potpunu dominaciju, neki bi rekli i pomalo ziheraški pristup što je normalno nakon dva poraza, snažnog Cheicka Konga. Veteran Buentello jednostavno nije imao šanse. Koliko je inferioran dovoljno govori činjenica da je najbliži pobjedi bio u trenutku kada ga je Kongo udario ilegalnim laktovima i ilegalnim koljenom u bradu u parteru te je time dobio posljednju opomenu. Prekid je uslijedio nakon višestrukih laktova u tijelo tijekom treće runde i nabildani Francuz željno iščekuje sljedećeg protivnika.

U predborbama Clay Guida je pobijedio Gugertyja polugom, dok je Vladimir Matyushenko još jednom rutinski na bodove većinskom odlukom svladao Marshalla. Ostali pobjednici su Darren Elkins, John Howard, Brendan Schaub kojima je sveukupno u tri borbe trebalo svega tri i pol minute da svladaju svoje protivnike. Mike Pierce i Jason Brilz su pak slavili na bodove.

UFC on Versus:
LHW Brandon Vera Vs. Jon Jones - KO 1R
HW Junior dos Santos Vs. Gabriel Gonzaga - KO 1R
HW Cheick Kongo Vs. Paul Buentello - PREDAJA (Udarci laktom u tijelo)
MW Alessio Sakara Vs. James Irvin - TKO 1R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!