Nogomet

Poletovih 19 golova

Ivana Strahija • nedjelja, 04.04.2010.
Poletovih 19 golova

Na stadionu SRC Mladosti u subotu je odigrano osmo kolo Lige početnika, natjecanja za najmanje nogometaše. Najbolji rezultat postigli su mališani okupljeni u Poletu iz Svetog Martina, koji su s 19:0 porazili vršnjake iz Omladinca NSR.

Nogometna škola Međimurje-Čakovec ugostila je ovaj vikend osmo kolo Lige početnika, koju za dječake rođene 2000. godine i mlađe organizira Nogometni savez Međimurja.

U natjecanju sudjeluje osam ekipa s područja Međimurja, koje su odigrale četiri utakmice, i to dva puta po 20 minuta.

Najvišu pobjedu kola upisali su dječaci iz Svetog Martina na Muri, koji su s 19:0 pobijedili momčad Omladinca iz Novog Sela Rok. Dobar je bio i Podturen, koji je s 6:1 pobijedio Dinama iz Palovca, a Graničar iz Novakovca je s 4:1 svladao momčad Međimurca. Jedan ali vrijedan gol bio je dovoljan Slogašima da pobijede gradskog rivala Čakovec.

Nakon osmog kola na ljestvici je prvi Podturen s 21 bodom, a isto toliko, uz lošiju gol-razliku ima i Čakovec. Treći je Polat SMnM s 16 bodova, četvrti su dječaci Dinama s 11 bodova, dok Međimurec i Sloga na petom i šestom mjestu imaju po devet bodova. Sedmi je Graničar sa sedam bodova, a posljednji je Omladinac, koji još nije uspio upisati bodove.

Spomenimo kako je u tom uzrastu nogometaša dakako još uvijek najvažnije usvajanje nogometnih osnova, te se više radi o igri nego o pravoj borbi, no za sve je sportaše, a posebno djecu, važno da imaju priliku pokazati što su naučili. Zbog toga je Liga početnika toliko interesantna ne samo klubovima koji rade s tako malom djecom, već i roditeljima te dakako mališanima. Ovo posljednji su se, kao prava djeca, jednako veselili golovima kao i prženim krumpirićima koje su organizatori osigurali za sve natjecatelje.

Liga početnika, 8. kolo:
Međimurec – Graničar (N) 1:4
Omladinac (NSR) – Polet (SMnM) 0:19
Dinamo (P) - Podturen 1:6
Čakovec – Sloga (Č) 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!