Tenis

Roddick nakon četiri godine

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.04.2010.
Roddick nakon četiri godine
Foto: EPA

Andy Roddick pobjednik je Masters 1000 turnira u Miamiju. U finalu Miamija nadigrao je u dva seta Tomasa Berdycha te tako nakon četiri godine neuspješnih pokušaja stigao do pobjede na Masters turniru...

Od Cincinnatija 2006. godine Andy Roddick je čekao na titulu na turniru iz Masters serije. Dočekao je ovu nedjelju kada je u finalu Miamija svladao Tomasa Berdycha sa 7:5, 6:4 i tako pokazao kako ove sezone igra u odličnoj formi, posebno u posljednje vrijeme.

Prije dva tjedna bio je blizu, igrao je finale Indian Wellsa s Ivanom Ljubičićem, ali "Ljubo" je bio bolji i zaustavio ga na posljednjem koraku. Berdych se u Miamiju pokazao "mekanijim orahom" i Roddick je slomio njegov otpor te tako stigao do 29. turnirskog naslova u karijeri.

Berdych ostaje na pet turnirskih naslova i još uvijek bez naslova u 2010. godini. Ovo mu je bilo prvo finale nakon Münchena prošle godine gdje je i proslavio svoj posljednji naslov, stoga ipak može biti zadovoljan jer je napokon došao u završnicu nekog turnira.

Amerikanac je posve dominirao finalnim mečom te zasluženo odnio pobjedu. Berdych mu se na servisu nije mogao niti približiti, nije imao nijednu break loptu što je na neki način i preslika Roddickovog servisa kroz cijeli turnir. Samo je dva puta gubio svoj servis u Miamiju, u finalu tome nije bio niti blizu.

"Ovo je za mene velika pobjeda, posebno što sam imao na leđima ogroman pritisak nakon poraza u finalu Indian Wellsa gdje nisam iskoristio veliku priliku. Mislim da posljednjih mjesec dana igram sjajno, u važnim trenucima igram jako dobro i vodim se uspješno planom koji imam u meču. Svaka pobjeda mi dodatno pojačava ionako jako samopouzdanje", rekao je presretni Roddick.

Berdych je u finalu imao priliku postati prvi tenisač u posljednjih 20 godina koji je osvojio naslov u Miamiju, a nije u prvih 20 na ATP ljestvici, no nije mogao protiv odličnog protivnika. "Sami ste vidjeli, igrao je sjajno. Izgledao je moćno, na servisu bio nedodirljiv, nisam imao nijednu šansu u cijelom meču i to sve govori", komentirao je Berdych.

Masters 1000 Miami, finale:
Andy Roddick (SAD, 6) - Tomas Berdych (Češka, 16) 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!