Nogomet

Alves: "Nećemo plakati, nismo gubitnici"

Borna Rupnik • srijeda, 21.04.2010.
Alves: "Nećemo plakati, nismo gubitnici"
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone vidno su razočarani porazom na San Siru (3:1), no svi do jednog vjeruju da se zaostatak idućeg tjedna može nadoknaditi...

"U određenim razdobljima igre jednostavno nismo bili dobri. Pokušavali smo im kontrolirati protunapade, no nije nam išlo", požalio se Barcelonin veznjak Sergio Busquets poslije poraza svoje momčadi u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Slično kao i Josep Guardiola, ni Busquets nije tražio alibi: "Nećemo razgovarati o sucu jer utakmica je gotova i ne trebamo tražiti isprike. Inter je iskoristio svoje prilike i to je to".

Carles Puyol: "Rezultat je loš, ali nadam se da ćemo na Camp Nou uzvratiti. Izgubili smo zbog nekoliko ludih minuta u drugom dijelu, ali podići ćemo glave i usredotočiti se na prvenstvenu utakmicu pa na Inter. Što se suca tiče, on je samo radio svoj posao. Hvala svima koji su nas pratili do Italije i nadam se da ćemo im se u drugoj utakmici iskupiti".

Ipak, uvjeren je da Barcelona može do preokreta: "3:1 je velika prednost, ali ne i nedostižna. Camp Nou je već svjedočio golijadama".

Stoper Gerard Pique u završnim je minutama mogao ublažiti poraz Katalonaca, no nije se najbolje snašao u dvije opasne situacije: "Pokušao sam sve ne bih li pomogao svojoj momčadi, ali nisam uspio. Mogli smo zabiti taj drugi gol".

"Inter nas je dobro proučio i uspio zaustaviti Xavija i Messija. Otkrili su naše najjače strane i dominirali terenom. Međutim, čeka ih dugih 90 minuta u Barceloni. Nadam se da će nas publika doći podržati i da ćemo preokrenuti rezultat", dodao je Pique.

Brazilac Dani Alves misli da je Barcelona zaslužila bolji ishod na kraju: "Griješili smo kada nam je Inter prijetio. Bilo je teško i smatram da smo trebali izvući bolji rezultat. Ali nećemo plakati, to nam neće pomoći".

"Moramo ostati pozitivni i psihički čvrsti. Nismo gubitnici i u uzvratu ćemo pokazati kako reagiramo u neugodnim situacijama. Snažniji smo od ovoga što se vidjelo na San Siru", kaže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 12:00
    Barca nakon prošlogodišnjeg polufinala LP nema pravo govoriti o sucima dok ova generacija ne prestane igrati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 10:37
    Stanko Mršić bi ipak govorio o sucima... :-)
    Obrisan korisnik