Nogomet

Guardiola: "Znamo prihvatiti i poraz"

Nikola Vlahović • četvrtak, 29.04.2010.
Guardiola: "Znamo prihvatiti i poraz"
Foto: EPA

Iako su večeras upisali novu pobjedu u Ligi prvaka, igrači Barcelone nisu imali razloga za slavlje. Umjesto njih u finalu Lige prvaka igrat će Inter.

Treneru Barcelone, Pepu Guardioli, nije bilo lako nakon ispadanja iz Lige prvaka, ali je pohvalio igru Intera. "Kada se branite poput Intera onda morate zatvoriti mnogo prostora u polju. Mi smo imali inicijativu cijelu utakmicu, ali svaka naša akcija neuspješno je završila. Bilo je teško proći njihov obrambeni blok. Milito i Eto'o nisu igrali u napadu, oni su bili bočni igrači. Međutim, Inter je u finalu i ja im čestitam", rekao je Guardiola.

"Moramo Ligu prvaka ostaviti iza sebe i okrenuti se domaćem prvenstvu. Tu nas za tri dana čeka neugodni Villarreal i moramo pobijediti, kao i u ostalim utakmicama do kraja sezone. Mislim da nismo ostali ništa dužni našim navijačima i da im se ne trebamo ispričavati. Naš klub zna prihvatiti pobjedu, a isto tako zna prihvatiti i poraz i mislim da smo to pokazali, zaključio je trener Barce.

Strijelac jedinog gola na utakmici Gerard Pique nakon utakmice je rekao: "Nismo imali sreće. Inter je velika momčad i mi cijenimo njihov uspjeh, odlično su se branili i uspjeli su sačuvati prednost. Ovo je teška večer za nas, ali sutra će biti bolje. Moramo se okrenuti prvenstvu gdje nas čeka Villarreal i tu nemamo pravo na pogrešku".

Predsjednik Barcelone, Laporta, istaknuo je da je Inter igrao okrutan nogomet. "Žao mi je što je Inter igrao ovakav nogomet u polufinalu Lige prvaka, bio je to okrutan nogomet. Mi smo gotovi s Ligom prvaka i sad nas čeka Primera i moramo razmišljati isključivo o naslovu. Naši igrači zaslužuju ovacije jer su se trudili, premda su malo komplicirali, međutim, bilo je teško probiti obrambene redove Intera", zaključio je Laporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 13:00
    Eeeee da je Barca pobjedila sinoć kako mi taj Vaš sjajni Mourinho nagazi sve redom, nema teorije da bi taj nekom čestitao! Svaka čast Guardiola! Najveći si! Ljudina!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 11:41
    hahahahahahahahaha papani jedni i vi ste prosle godine u polufinalu bili nadigrani u potpunosti trebali ste izgubiti 10:0 i sad tu cmizdrite curice jedne sipaj papanima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 01:21
    messijev sportski potez(rušenje maicona),Mottin Crveni,nisu zaslužili i točka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 01:10
    pa barem se ne zale na suca koji im je ponistio cisti gol za 2:0 u sudackoj nadoknadi. A jos i nedosudjeni penal u prvoj i gol intera iz zaledja...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 00:58
    Da, super prihvaćaju poraz, pogotovo Valdez...Zato su i odmah nakon tekme upalili prskalice na dijelu terena gdje su slavili Interovi igrači...
    Obrisan korisnik