Nogomet

Utrecht i Roda za Europsku ligu

Vedran Babić • nedjelja, 09.05.2010.
Utrecht i Roda za Europsku ligu

Klubovi spomenuti u naslovu će se boriti za posljednje mjesto u Europskoj ligi sljedeće sezone. Oni su u prvom krugu razigravanja u Eredivisie izbacili Groningen, odnosno Heracles. Utrecht je svoj posao odradio znatno lakše od Rode koja je prolaz izborila u zadnjih deset minuta uzvratne utakmice.

U prvoj utakmici odigranoj 6. travnja Utrecht je na svom terenu s 3:1 bio bolji od Groningena zahvaljujući autogolu Granqvista u 90. minuti, da bi u nedjelju još jednom pobjedom, ovoga puta 2:0, potvrdio prolaz u finale razigravanja za mjesto u drugom pretkolu Europske lige. Sedmoplasirana momčad iz regularnog dijela prvenstva izbacila je osmu, a strijelci tih dvaju golova bili su Ricky van Wolfswinkel i Nana Asare.

Roda i Heracles su, pak, u prvoj utakmici odigrali neodlučeno (1:1), a u uzvratu je Heracles poveo u 62. minuti pogotkom Douglasa. Ipak, u 80. minuti nesretni Antoine van der Linden postiže autogol i vraća goste u igru, da bi u 90. Boldizsar Bodor upotpunio preokret i odveo Rodu u finale.

Vezane vijesti

Što se kvalifikacija za ostanak tiče, u sezoni 2010./2011. u Eredivisie će nastupiti pobjednici dvoboja između Go Ahead Eaglesa i Willem II te Excelsiora i Sparte. Go Ahead i Excelsior su drugoligaši, a Willem i Sparta prvoligaši.

Razigravanje za Europsku ligu:
Groningen - Utrecht 0:2 (ukupno 1:5)
Heracles - Roda 1:2 (2:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!