Ostali sportovi

Evans na bodove

Ratko Martinović • nedjelja, 30.05.2010.
Evans na bodove

Las Vegas nam je ponudio vrlo dugačke borbe, četiri vrhunska spektakla i malo razočaranje na kraju s borbom večeri koja je ipak morala pružiti više. Evans, Bisping i Hathaway su pobjednici večeri.

Gotovo preslikana borba Evansa kao i prethodna protiv Thiaga Silve i pobjeda je bila neminovna pošto Quinton Jackson nije mnogo naučio iz snimke. Puno riječi i velika netrpeljivost prije meča se jednostavno nije vidjela tijekom tri runde jer je Rashad Evans opet izabrao besprijekornu taktiku nad izmjenama udaraca. Dvije runde hrvanja i nadmoći, treća runda donosi ples po ivici nokauta i to je uspješan recept za put ka naslovu. Jackson je bio vidno razočaran, publika ne pretjerano oduševljena, no cilj opravdava sredstvo, barem tako smatra kut novog izazivača za pojas. Šteta, jer ne vidimo tako često onakav rat tjednima prije okršaja izuzev u boksu, a ova šahovska partija nas upravo na taj sport i podsjeća, barem na ovu verziju koju vidimo danas.

U predborbi događaja Michael Bisping je zaokružio uspješnu englesku večer pobjedivši na bodove Amerikanca Dana Millera kojemu je ovo treći uzastopni poraz. Dominantna izvedba Bispinga ponovno diže na najviše staze, a on će sudeći po svom beskompromisnom karakteru htjeti revanš sa Wanderleiom Silvom. Stojka je dominirala tijekom cijele izvedbe pri čemu je Miller bio inferiorniji, no ne i bez izgleda. Ovako je ostao bez zadanog i primljenog nokauta u svojoj karijeri uz velike brige sa produljivanjem ugovora. Za to će se i Bisping zauzeti jer je međusobni respekt sa nultog postotka prije borbe narastao na visoku razinu.

Ranije ove večeri prva borba nam je lansirala Jona Jonesa velter kategorije, Johna Hathawaya, koji je bez većih problema svladao velikog favorita u ovom srazu, Diega Sancheza. Ako je netko uopće i sumnjao u neporaženog Britanca (13-0) prije ove borbe nakon iste više neće. Širok repertoar, od enormne snage, jakih ručnih i nožnih tehnika pa do koljena iz prve runde definitivno dokazuje snagu ovog 22.-godišnjeg wonderkida koji se sprema na put ka samom vrhu. Sanchez će se pak dva puta zapitati da li je odluka o ponovnom dolasku u velter kategoriju možda bila ishitrena i emotivne prirode jer očito je da rane od poraza protiv B.J. Penna još nisu zacijelile.

Druga borba večeri je pak ponudila nešto što dugo nismo vidjeli, a to je nevjerojatna količina izjednačenosti i preokreta. Najpošteniji ishod bi bio neriješen jer su oba borca dala sve od sebe uz podjednaku kvalitetu izvedbe. Pobjednik je uz brojne zvižduke mlađi brat Nogueira iako to u najmanju ruku i nije zaslužio. Moralni pobjednik je odlični Jason Brilz kojemu je ovo drugi identični poraz u UFC organizaciji. Za budućnost niti jedan od njih ne treba brinuti.

Ako situaciju u drugoj borbi nismo dugo vidjeli, onu u trećoj nismo vidjeli nikada. Todd Duffee je dvije i pol runde udarao Mikea Russowa i tada se ovaj podebeli čikaški Amerikanac poput feniksa uzdiže iz mrtvih i jed(i)nim udarcem riješava meč. Da se dodjeljuju nadimci Duffee bi bio "aperkat", a Russow "čelična brada" jer je upravo to karakteriziralo ovaj sraz sve do sudbonosnog lucky puncha. Savršeni sparing partner Russow koji konstantno bez problema trpi udarce i prepušta protivniku inicijativu ipak ima jednu "manu" i ona će mu garantirano pružiti priliku protiv najboljih teškaša.

Od ostalih zbivanja u svijetu ističemo i pobjede Raleka Gracieja nad isluženim Sakurabom, Diaza nad Sakuraiom i Minowe nad Leejem na Dream eventu pod rednim brojem 14. Naši borci pak nisu imali najuspješniji dan na M-1 Selection događaju u Finskoj. Maro Perak, Dražen Forgač i Danijel Džebić su poraženi i tako nisu nastavili svoj put ka M-1 ugovoru (potonja dvojica) i Strikeforce karijeri (Perak). U Amsterdamu na K1 spektaklu Badr Hari je prezentirao želju za MMA karijerom udarivši protivnika u knockdownu nogom u glavu i držimo palčeve za ovo veliko pojačanje...

Main Card:
LHW Quinton Jackson Vs. Rashad Evans - BODOVI (jednoglasno)
MW Michael Bisping Vs. Dan Miller - BODOVI (jednoglasno)
HW Todd Duffee Vs. Mike Russow - KO 3R
LHW Antonio Rogerio Nogueira Vs. Jason Brilz - BODOVI (2-1)
WW Diego Sanchez Vs. John Hathaway - BODOVI (Jednoglasno)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 16:31
    Evans nema šanse protiv Shoguna
    Obrisan korisnik