Nogomet

Gerrard: "Ispoljavanje frustracija daleko od suca"

Antonija Pavlić • petak, 11.06.2010.
Gerrard: "Ispoljavanje frustracija daleko od suca"
Foto: Davor Sajko

Engleski kapetan Steven Gerrard pozvao je igrače na smirivanje tenzija i temperamenta prije početka svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici, nakon što je Wayne Rooney gotovo zaradio crveni karton zbog nepotrebnog prigovora u posljednjoj prijateljskoj utakmici...

Kapetan reprezentacije Engleske Steven Gerrard urgirao je na igrače da smire tenzije prije početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, nakon što je Wayne Rooney razgovorima sa sucem Jeffom Selogiwileom u nedavnoj prijateljskoj utakmici, gotovo izazvao incident i priskrbio si nepotrebno isključenje.

"U ovim je trenucima važno sucima pokazati respekt. Ne smijete s njima razgovarati, a posebno ih ne vrijeđati psovkama, jer ćete samo zaraditi karton i oštetiti cijelu momčad. Ne smijemo pasti u tu zamku."

Po kuloarima se priča da će Amerikanci obilato koristiti strategiju provociranja, posebno Waynea Rooneyja, kojega je na sličan način u Njemačkoj izazvao Ricardo Carvalho i zbog kojega je morao napustiti igru u četvrtfinalnom susretu s Portugalom. U to se vrijeme posvađao i s tadašnjim suigračem u Manchester Unitedu Cristianom Ronaldom, koji je u momčadi Selecaa žestoko agitirao za njegovo isključenje.

"Nisam siguran hoće li Wayne biti meta napada, morat ćemo jednostavno pričekati i vidjeti. No, ako se takvo što uistinu i dogodi, vjerujem da će se iskustvom uspjeti boriti i ne podleći provokacijama. Shvaća da ga trebamo na terenu."

"Svaki je igrač upozoren da frustracije ispoljava daleko od suca. U prošlosti smo se nalazili u situacijama da smo glupo gubili važne igrače i sada želimo preventivno djelovati. Wayne to razumije. Fantastičan je nogometaš i ni pod koju ga cijenu ne želimo izgubiti. Uvijek igra na rubu dozvoljenoga, ali na SP-u mora kontrolirati emocije. Neka ih ispucava na protivničkim momčadima."

Gerrad je kapetansku vrpcu u posljednji tren preuzeo od ozlijeđenog Rija Ferdinanda. "Počašćen sam što predvodim momčad, premda sam na prvu vijest o Riovoj ozljedi bio pomiješanih osjećaja. Odličan je igrač i važan dodatak našoj momčadi i bio sam strašno razočaran što nam neće biti na raspolaganju. Ali, sada je moja odgovornost da vodim ostale dečke i veselim se tom zadataku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!