Nogomet

Kek: "Želimo pobijediti sve"

Antonija Pavlić • subota, 12.06.2010.
Kek: "Želimo pobijediti sve"
Foto: Davor Sajko

Slovenski izbornik Matjaž Kek uvjeren je kako zeleni mogu iznenaditi Englesku i SAD u skupini C SP-a u Južnoafričkoj Republici, premda ju nitko u surječju prolaska u drugi krug ne uzima za ozbiljno...

Premda su kvalifikacijama prošli sa samo četiri primljena pogotka u 10 susreta, Sloveniju na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici malo tko uzima za ozbljno u surječju prolaska u drugi krug.

Slovenski izbornik Matjaž Kek vjeruje da kao autsajderi "velikanima" Engleskoj i SAD-u mogu pomrsiti planove. "Suočavamo se sa 'strašnim' izazovom. Nismo favoriti, ali želim pobijediti u svakom istrčavanju na travnjak", rekao je.

"Dat ćemo maksimum da pokažemo kvalitetu, a sretan sam što je momčad motivirana i željna suprotstaviti se izazovima koji ih očekuju. Nezavisno o ishodu susreta protiv Alžira, bit ću ponosan na svoje momke ako na terenu ostave srce."

Slovenska javnost ne očekuje previše. Sam je plasman na svjetsku smotru ogroman uspjeh. "Svako je svjetsko prvenstvo izazov, ne osjećamo pritisak. Dapače, motivirani smo."

Reprezentacija je ovoga puta skladna, kaže Kek, za razliku od one u Japanu i Južnoj Koreji prije osam godina. Tada se Zlatko Zahovič poslije prve utakmice posvađao sa Srećkom Katancem i bio otpravljen kući.

"Drago mi je da su igrači samouvjereni; u ekipi nema mjesta strahu, zavisti ili pritisku jer smo dali sve od sebe da uopće budemo ovdje. Moramo iz svjetske smotre izvući najbolje, stoga od prvoga susreta, koji je iznimno bitan, očekujem pobjedu", završio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 00:44
    tko visoko leti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2010. u 23:45
    A ja zelim da imam raketa
    Obrisan korisnik