Nogomet

Vuvuzele pred zabranom

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.06.2010.
Vuvuzele pred zabranom
Foto: EPA

Šef osiguranja Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi Danny Jordaan mogao bi na stadionima zabraniti afričke trube vuvuzele. Nakon svega pet utakmica brojni mediji žalili su se kako buka utječe na prijenose, a oglasio se i kapetan Francuske...

Za BBC Sport Jordaan je nakon pristiglih pritužbi izjavio: "Imaju li kritike temelj za vuvuzele više neće biti mjesta na stadionima. Osim toga, rekli smo da ako će se ijedna od reprezentacija žaliti na buku da ćemo ih odmah zabraniti."

Francuski kapetan Patrice Evra već je optužio ovaj instrument za neuspjeh u susretu s Urugvajem. "Nismo mogli spavati čitave noći zbog buke koju navijači proizvode. Buka je počela u šest ujutro, a na terenu od nje nismo čuli jedni druge."

Jordaan je zabrinut zbog pritužbi, ali kaže da je organizacija poduzela sve kako bi se upotreba vuvuzela smanjila. "Pokušali smo donijeti neke odredbe. Zamolili smo da se ne trubi za vrijeme himni i uvodnih riječi spikera. No teško je kontrolirati toliko mnoštvo."

Sam šef osiguranja smatra kako pjevanje na stadionima daje puno bolji ugođaj. "Nisam fan vuvuzela, preferiram pjevanje. Pokušat ćemo navijače animirati da se malo više posvete tome."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 00:39
    Iduće Europsko prvenstvo u ŠkotskuScotland United!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 00:39
    Ne zaboravi banane,hukanje i nerede,to je isto dio tradicije,ili bar folklora Inače,slažen se s tim da triba ukinit vuvuzele,ne samo zbog toga šta su iritantne i bučne,nego je i jedna londonska studija pokazala da,osim šta štete sluhu,već se preko njih može kapljično proširit i gripa i prehlada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 23:31
    50000 gajdi na tekmi da vidiš špice... onda bi plakali za vuvuzelama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 23:27
    Vuvuzele su dozvoljene zato što su tradicija u toj zemlji... hm... znači ako bi bilo prvenstvo kod nas baklje bi bile dozvoljene. ;-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 23:14
    daj boze da ih zabrane.
    Obrisan korisnik