Nogomet

Upson: "Igra nalikuje na šah"

Antonija Pavlić • srijeda, 16.06.2010.
Upson: "Igra nalikuje na šah"
Foto: EPA

Engleski branič Mathew Upson vjeruje kako će Wayne Rooney na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici pronaći put do mreže protivnika, premda je u proteklih godinu dana u dresu tri lava poentirao tek Hrvatskoj u rujanskoj 5:1 pobjedi na Wembleyju...

Branič West Hama i engleske nogometne reprezentacije Matthew Upson ne brine se za formu ponajboljeg strijelca selekcije tri lava Waynea Rooneyja, premda je jedini put u proteklih 12 mjeseci poentirao u rujanskom demoliranju Hrvatske na Wembleyju (5:1).

"Najgore što možete kao napadač jest stalno razmišljati o pogocima. Oni će doći. Wayne se sjajno kreće, klasni je i daroviti igrač i mora se samo opustiti", kaže Englez.

Kao i mnogi, i Upson ima zamjerki na službenu loptu - Jabulani. "Umorni smo od razgovara o lopti. Istina je da je drukčija, nema dvojbe da je mnogima s njome naporno igrati. Primijetit će se to u pogocima s glavom ili iz čudnih kuteva, jer ju je jako teško pročitati. Možda su željeli igru učiniti zanimljivijom, ali meni je takav potez bio nepotreban. Sada se više igra šah, nego nogomet, a posebno je teško kada se teren namoči."

Premda je bio prva zamjena Riju Ferdinandu na stoperskoj poziciji, Upson je propustio prvi meč protiv SAD-a budući da su mjesto zavrijedili igrači koji pod Capellovim vodstvom nisu odigrali ni minute - Jamie Carragher i Ledley King.

"Razočaran sam jer sam želio igrati. Cilj mi je bio otputovati u JAR, ali dok sam ovdje naravno da želim igrati što je moguće više", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!