SP 2010., Natjecanje po skupinama, Skupina B, 3. kolo, 22.06.2010, 20:30 h, Polokwane, JAR
Suci: Irmatov (Uzbekistan), Iljasov (Uzbekistan), Kočkarov (Kirgistan)
Grčka
Grčka
0:2(0:0) Argentina
Martin Gaston Demichelis 77'
Martin Palermo 89'
Argentina

Video: Argentina maksimalno u drugi krug

Marin Pintur • utorak, 22.06.2010.
Video: Argentina maksimalno u drugi krug
Foto: EPA

Argentina pod vodstvom Diega Armanda Maradone juriša i dalje. Ostvarena je i treća pobjeda u grupnom dijelu natjecanju. Iako je dugo lomljen otpor protiv blijede Grčke, na kraju je završilo 2:0 za Gaučose.

Grčka
Argentina
Grčka
Argentina
 
Alexandros Tzorvas
5
Vangelis Moras
 
Alexandros Tziolis
 
Giorgos Samaras
 
Avraam Papadopoulos
 
Giorgos Karagounis
(do 46')
 
Loukas Vintra
15
Vassilis Torosidis
(do 55')
 
Sotiris Kyrgiakos
 
Sokratis Papastathopoulos
 
Kostas Katsouranis
(do 54')
Pričuvni igrači
 
Niklos Spiropoulos
46'
 
Sotiris Ninis
54'
 
Christos Patsatzoglou
55'
Trener
Otto Rehhagel
1
Sergio Romero
15
Martin Gaston Demichelis
 
Clemente Rodriguez
 
Nicolas Burdisso
 
Mario Bolatti
 
Juan Sebastian Veron
 
Lionel Messi
 
Nicolas Otamendi
 
Sergio Agüero
(do 77')
 
Alberto Diego Milito
(do 80')
11
Maxi Rodriguez
(do 63')
Pričuvni igrači
 
Angel Di Maria
63'
 
Javier Pastore
77'
 
Martin Palermo
80'
Trener
Diego Maradona

Messi, Veron i društvo su cijelu utakmicu bili bolji i opasniji protivnik, dok su Grci pokušali svojom standardnom taktikom doći do uspjeha, dakle čvrstom obranom i kontra udarima. Na kraju je ipak kvaliteta došla do izražaja, te je Argentina do pobjede došla pogocima Demichelisa i Palerma.

grčka - argentina

Udarci: 7/22
Udarci u okvir: 3/12
Posjed lopte: 33%/67%
Prekršaji: 15/8
Udarci iz kuta: 1/10

Diego Maradona nije razmišljao o bilo kakvom kockanju i odmaranju glavnih igrača s obzirom da Argentina još uvijek nije imala osiguran prolaz u nokaut fazu natjecanja. Napadački trojac je ovoga puta bio Messi – Aguero -Milito. Početak susreta nije ponudio previše uzbuđenja. Obje su momčadi prvenstveno pazile da ne prime pogodak, a prvo ime uvodnog dijela je bio grčki vratar Tzorvas. Odlično je reagirao u 18. minuti kada je obranio udarac Aguera, te minutu kasnije kad je ukrotio Veronov udarac iz daljine.

Argentina je bila bolji takmac tijekom cijelog prvog dijela dok su se Grci branili i čekali svoju potencijalnu prigodu iz kontre. Pri samom isteku prvih 45 minuta, opet je odličan bio Tzorvas. Nakon jednog centaršuta s lijeve strane, u prilici se našao Maxi Rodriguez, no njegov je udarac odbio grčki vratar. U nastavku akcije Messi je dobro pucao, ali Tzorvas još jednom bio uspješniji od Gaučosa.

MARTIN PALERMO

Napadač Boce Juniorsa, Martin Palermo, sigurno ulazi u konkurenciju za najstarijeg strijelca na svjetskim prvenstvima. Palermo je rođen 07. studenog 1973. godine. Popularni ”El Loco” je jedan od najzaslužnijih što se Argentina uopće plasirala na ovaj turnir. Naime, Palermo je postigao pobjednički pogodak u kvalifikacijskoj utakmici s Peruom u posljednjim trenucima utakmice.

Situacija se nije puno promijenila ni u početku drugog poluvremena. I dalje su Argentinci kontrolirali igru i napadali kao da su njima nasušno potrebna tri boda za prolaz. Ipak, već u 48. minuti dobru je prilika propsutila Grčka, točnije Samaras. Nakon što je Demichelis još jednom kiksao, Samaras je uputio udarac pored vratnice Romerova gola. Međutim, to kao da nije uvjerilo Grke da se probaju još više otvoriti, i dalje su se disciplinirano branili.

Nakon nekoliko udaraca iz daljine argentinskih nogometaša, pogodak je napokon stigao u 77. minuti, i to nakon prekida. Udarac iz kuta je izveo Di Maria, najviši je u skoku bio Bayernov branič Demichelis. Njegov udarac glavom je pogodio Milita, ali na sreću za Argentinu, lopta se odbila opet Demichelisu na nogu. Ovog puta nije bilo problema, snažnim udarcem ljevicom, lopta je pospremljena pod gredu.

Argentinci su odlično i atraktivno odigrali posljednjih 15 minuta, posebice Messi. No, opet nije imao sreće. U 86. minuti, nakon lijepe akcije, omaleni je genijalac pogodio vratnicu, a tri minute kasnije udarac s ruba kaznenog prostora je obranio Tzorvas. No, Tzorvas je odbio loptu samo na nogu veteranu Martinu Palermu koji je preciznim udarcem postavio konačan rezultat. Argentina je tako pod Maradonom ostvarila maksimalan učinak u prvom krugu i protiv Meksika će tražiti prolaz među osam najboljih.


SP 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nigerija2:2Južna Koreja
Grčka0:2Argentina
1Argentina 37:1+69
2Južna Koreja 35:6-14
3Grčka 32:5-33
4Nigerija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 13:50
    bravo argentina, navijam za njih!!! maradona je ipak nešto dobro napravio ali pitanje je koliko je to njegova zasluga... dajte postavite popis igrača i statistiku u onoj tablici...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 09:48
    Odlično, a u jednom trenutku s izuzetkom kvarteta Milito, Burdisso, Veron, De Michelis, na terenu je prosjek ekipe bio 22 godine. Mali Pastore će garantirano bit super igrač, vidi se to "iz aviona", Otamendi - dobar, ali nekako prikočen... Mexico - pravi izazov za konačan zalet ka tituli!? Više... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj23.06.2010. u 00:18
    ivan1912 prvo kolo je bilo loše al od tad uopće nije loše SP
    Mihalj
  • Mihalj23.06.2010. u 00:17
    jedino me brine ovaj demichelis stalno kiksa, trebao bi burdisso igrat
    Mihalj
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 00:14
    nakon svake tekme Argentine na ovom prvenstvu sve više zavolim "ludog" Maradonu,bio sam totalno protiv njega kao izbornika ali vidi se da je unio zajedništvo i da je srčan više negoli ijedan izbornik na SP,i zbog toga bi voljeo,a i mislim da hoče,da argentinci doguraju barem do polufinala... [više na forumu]
    Obrisan korisnik