Vodeni sportovi

U Nišu i protiv JAR-a

Maja Giljanović • četvrtak, 24.06.2010.
U Nišu i protiv JAR-a
Foto: Josip Lovrenović

Poznat je i posljednji sudionik završnog turnira Svjetske lige koji će se od 13. do 18. srpnja održati u Nišu, domaćinstvo turnira proteklog vikenda nije pomoglo Tunisu, vizu za Srbiju je zaradila Južnoafrička Republika.

Posljednjeg sudionika završnog turnira Svjetske lige koji će se od 13. do 18. srpnja održati u Nišu dao je dvokružni turnir u Tunisu na kojem su se za jedinu preostalu vizu borile reprezentacije Tunisa, Južnoafričke Republike, Alžira i Maroka.

Maroko je izgubio svih šest utakmica, Alžir je zauzeo treće, Tunis drugo mjesto, a Skupinu B u Nišu, u kojoj je među ostalima čeka i reprezentacija Hrvatske, popunila je Južnoafrička Republika.

Hrvatska prvi susret u skupini igra protiv Australije 13. srpnja, 14. je na rasporedu utakmica protiv svjetskog prvaka Srbije, a treće kolo je 15. protiv JAR-a.

U Skupini A su europski prvak Crna Gora, svjetski viceprvak Španjolska, SAD i Kina, a titulu osvojenu prošle godine u finalu protiv Hrvatske u Podgorici brani Crna Gora.

Vaterpolistice svoj završni turnir igraju u San Diegu od 28. lipnja do 3. srpnja, otprije kvalificiranima SAD-u, Kanadi, Australiji i Kini nakon kvalifikacijskih turnira u Ateni, Budimpešti, Nancyju i Messini pridružile su se i četiri europske reprezentacije, Nizozemska, Rusija, Grčka i Mađarska (otpale su Španjolke, Francuskinje, Talijanke, Njemice, Britanke i Južnoafrikanke).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!