Tenis

Federer: "Šteta što će netko izgubiti"

Ivor Krapac • četvrtak, 24.06.2010.
Federer: "Šteta što će netko izgubiti"
Foto: EPA

John Isner i Nicolas Mahut zasjenili su sve ostale koji su bili u akciji trećeg dana Wimbledona, a veliki maraton koji će zaključak (možda) dobiti tek u četvrtak zaokupio je pozornost i onih koji su u srijedu bili na terenu...

Najduži meč u povijesti tenisa, kako po trajanju, tako i po broju gemova, prekinut je zbog mraka kod 59:59 u petom setu, a nakon sedam sati i šest minuta odigranih u srijedu, John Isner i Nicolas Mahut će treći dan u nizu biti u akciji u četvrtak poslijepodne.

Istovremeno s američko-francuskim maratonom, igrale su i zvijezde iz svjetskog vrha, među njima i Roger Federer i Novak Đoković - no, ni o čemu drugom nije se toliko pričalo kao o povijesno dugom meču koji još nije završen.

"Dobro je ovako kako jest"

Vezane vijesti

Meč koji je nadomak punih deset sati, doduše, kroz dva dana, postavio je pitanje treba li i na ostalim Grand Slam turnirima tie-break u petom setu, koji postoji jedino na US Openu. Po mišljenju Rogera Federera - ne treba: "Dobro je ovako kako je trenutno. Jasno, šteta je što će nakon ovakvog maratona posljedica za igrače biti i sutra i sljedećeg tjedna i sljedećeg mjeseca... No, postoji i pozitivno i negativno, s jedne strane bih volio da sam na njihovom mjestu, s druge ne".

"Ovo je vrlo poseban meč, nadam se da će nekako ipak završiti. Nadam se i da će pobjednik biti dovoljno svjež za naredni nastup", dodao je svjetski broj dva: "Uživam u ovakvom meču, možda njih dvojica ne uživaju, ali ovo je ipak ekstreman slučaj u našem sportu - normalno je da uvijek bude breakova u teniskom meču". S posljednjim se lako složiti, obično uvijek bude gubitaka servisa, a ono što igraju Isner i Mahut se možda neće ponoviti desetljećima.

Roger Federer je svoje drugo kolo protiv Ilije Bozoljca započeo dok su Isner i Mahut već dosta dugo igrali maratonski peti set, a završio ga je dosta ranije nego je rekordni meč drugi dan u nizu prekinut zbog mraka - iako ni prvopostavljeni Švicarac nije imao baš lak posao. Kvalifikanta iz Srbije slomio je sa 6:3, 6:7(4), 6:4 i 7:6(5), a nakon pobjede, pred novinarima se osvrnuo i na dvoboj koji je gurnuo u drugi plan sve ostalo.

"Naravno da sam svjestan što se zbiva, bio bih budala da nisam", komentirao je prvi nositelj, odajući priznanje i Isneru i Mahutu: "John se jedva kreće, ali još uvijek pronalazi dobre servise kada mu trebaju - zaista je impresivno gledati ih, i ja sam gledao, nisam znao da li da se smijem ili plačem, bilo je to jednostavno previše".

"Čuo sam da je Mahut u preko devet sati imao svega tri break-lopte u cijelom meču. Nisam je još imao prilike vidjeti, no statistika servisa obojice mora biti neviđeno, nevjerojatno dobra", nastavio je šesterostruki wimbledonski pobjednik: "Kada meč toliko traje, kod 50:50 više nitko ne želi izgubiti nakon tako herojskog truda, a šteta je što će netko ipak morati izgubiti. No, mislim da će ovo biti pobjeda za obojicu, kako god završilo".

Nevjerojatni američko-francuski triler pratio je i Novak Đoković - naravno, koliko je stigao, s obzirom da je i on bio na terenu u srijedu, uz pobjedu nad Taylorom Dentom. "Što da kažem osim da sam iznenađen? Svi ovo žele vidjeti, u svlačionicama, svugdje", rekao je trećepostavljeni Srbin: "Fasciniran sam što i jedan i drugi ne popuštaju na servisu tijekom cijelog dana, obojica su zaslužili da im se čestita na tome".

Teorija o meču u kojem će obojica biti pobjednici bez obzira što je pobjednik samo jedan nije bila jedino Federerova, s tim se slaže i Đoković, iako je jasno da Isneru ili Mahutu na kraju osjećaj neće biti isti. "Naravno, gubitnik će biti razočaran. Ne znam, možda da se dogovore za tie-break kod 50:50?", našalio se treći nositelj, naravno, dok još nije znao da će američko-francuski maraton otići daleko preko 50 gemova za svakoga u petom setu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH24.06.2010. u 17:14
    Šteta što će kad-tad netko izgubiti, nakon toliko muke i truda mislim da će si gubitnik odgristi jaja.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 17:01
    Za one koji su na kladionici igrali ovaj match mislim da im je to najduže čekanje na kraj ikada...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 16:58
    Nezaboravno :D Tko god da izgubi ovdje,može se osjećati kao pobjednik,a obojica imaju svijetlu budućnost :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 15:43
    kakvi kraljevi, jao si ga onom koji naleti u slijedećem kolu na pobjednika iz ovog meča
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 15:14
    Jučer sam vidio na sportnetu u onoj rubrici u crvenom iznad glavne vijesti da meč još traje i da je 57:57 i mislio sam da je neka greška...OMG, ipak nije...hehe...legende
    Obrisan korisnik