Tenis

Mahut: "Bod po bod, ponovno i ponovno"

Borna Rupnik • petak, 25.06.2010.
Mahut: "Bod po bod, ponovno i ponovno"
Foto: EPA

Nicolas Mahut osigurao je svoje mjesto u teniskoj povijesti maratonskim dvobojem protiv Johna Isnera, a nakon meča puno mu je teže u glavi nego u nogama...

"Imate li uopće vremena da vam opisujem o čemu sam sve razmišljao za vrijeme dvoboja?", uzvratio je protupitanjem francuski tenisač Nicolas Mahut na konferenciji za medije nakon poraza od Johna Isnera.

"Hoću li se sljedeće godine prijaviti za pozivnicu za Wimbledon? Ne znam, sljedeća je godina daleko".

70:68 u petom setu ostat će zapisano u povijesnim knjigama. "Naravno da ovo nikada neću zaboraviti. Nadam se da isto vrijedi i za sve one koji su nas gledali, ali u ovom trenutku poraz me jako boli. Samo sam htio pobijediti. No, Isner je bio bolji, a nije lako izgubiti ovakav meč".

"Za dan-dva bit ću ponosan što sam uopće sudjelovao, ali sada ne mogu tako razmišljati. Ne znam ni koliko se medijske prašine zapravo diglo oko susreta, nadam se da su me barem pratili u Francuskoj", nastavio je.

Mahut smatra da je najvažnije zapamtiti veličanstvenu borbu: "Na terenu su bila dvojica nepopustljivih. Jedan je morao pobijediti. Ja sam samo pokušavao ostati u meču na svaki svoj servis. Nije to lako objasniti. Igrao sam bod po bod, ponovno i ponovno, svaki put ispočetka".

"John je pravi pobjednik, servirao je nevjerojatno dobro. Svaki put kada sam mu došao blizu bombardirao me asevima. Nisam mogao ništa, iako sam svašta pokušavao".

"Bolje je da o mojoj igri priča netko drugi, netko tko me gledao. Ja sam samo igrao. Ipak, sigurno je da ćemo Isner i ja zauvijek ostati povezani", kaže.

Nije se moglo izbjeći ni pitanje o umoru, a odgovor je pomalo iznenađujuć: "Iskreno, fizički se osjećam sjajno. Znam, to je neočekivano, ali tako je. Doduše, spavao sam samo tri sata prije odlučujućeg dana. Otišao sam na masažu, jeo - iako nisam bio gladan - i to je bilo to".

"Samo sam želio igrati i čekao sam početak nastavka meča", zaključio je Nicolas Mahut.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!