Ostali sportovi

Lesnar Vs. Carwin

Ratko Martinović • subota, 03.07.2010.
Lesnar Vs. Carwin

Ponovni povratak u svojevrsni stožer UFC organizacije, Las Vegas, donosi i dugoočekivani okršaj za pojas teške kategorije između dva prvaka, Brocka Lesnara i Shanea Carwina. Nama je posebno zanimljiv i meč našeg Gorana Reljića.

Što god rekli o borbi večeri nije dovoljno jer je jednostavno previše mogućih ishoda. Lesnar se vraća nakon jednogodišnje pauze uzrokovane divertikulozom i napokon ćemo vidjeti da li je zaista toliko moćan koliko se govori te da li nakon ovakve bolesti ima snage za povratak. Kritičari će uvijek isticati da je do sada pobijedio samo isluženog Couturea i revanširao se Franku Miru, dok Herring (danas glumac jer "je veća isplata") i Kim (skor 3-7) niti nisu bili ozbiljni protivnici. Ipak, snaga koju posjeduje je svakako njegovo najjače oružje uz godine u kečerskom svijetu kao i legendarnu hrvačku karijeru na koledžu što se ne smije podcijeniti.

A na suprotnoj strani je osoba koja tako nešto zasigurno neće učiniti. Shane Carwin ima istu kilažu kao i Lesnar (120 kg) što govori o njegovoj sirovoj snazi, a ova dvojica boraca nose i najveće rukavice u MMA svijetu, XXXXL. Carwin se proslavio sa 12 pobjeda u 12 borbi uz rekordno brze završnice (samo Mir izdržao duže od minute i pol), služi se nevjerojatno jakim udarcima bez prevelike tehnike, te je kralj "prljavog boksa" i nasilničkog pribijanja uz ogradu. Treninge odrađuje u timu Grega Jacksona te je, što se toga tiče, u velikoj prednosti zbog sparing partnera iako je dobro poznat i spartanski trening njegovog suparnika. Dakle, gledajući sve, bilo kakav završetak borbe je moguć za očekivati jer oba borca posjeduju znanje i snagu, kao i dovoljnu tehniku za pobjedu pa možemo samo čekati početak ove odlične borbe.

Naš borac Goran Reljić nakon prvog poraza karijere od C.B.Dollowaya očekuje visokog (198 cm) pobjednika The Ultimate Fighter 3 šoua, Kendalla Grovea. Grove bi ukoliko izgubi mogao napustiti UFC što mu je dodatna motivacija za borbu. O Reljiću znamo dosta toga, jak je u gotovo svim segmentima, jedino je nešto slabiji u hrvanju i to će Grove pokušati iskoristiti. Pošto je isti više borbi izgubio nokautima ne sumnjamo da bi upravo takav ishod mogao biti rezultat današnjeg meča, a s obzirom na Reljićeve mogućnosti tomu se i nadamo. Reljićev poraz ga vjerojatno neće izgurati iz organizacije, a velika je vijest i vjerojatan povratak Mirka Filipovića u američke kaveze što će se ostvariti ukoliko dobije protivnika po želji (Couture, Gonzaga, Minotaur).

Ostale borbe donose okršaj Japanca Akiyame koji nije izgubio punih pet godina i Amerikanca Lebena, kao i zanimljiv uzvrat Poljaka Soszynskog i Stephena Bonnara, te dvoboj odličnih boraca, Sotiropoulosa i Pellegrina.

Main Card (Nedjelja, 04:00):
HW POJAS Brock Lesnar Vs. Shane Carwin
MW Yoshihiro Akiyama Vs. Chris Leben
WW Chris Lytle Vs. Matt Brown
LHW Krzysztof Soszynski Vs. Stephan Bonnar
LW George Sotiropoulos Vs. Kurt Pellegrino
+ Preliminary Card (Nedjelja, 03:30):
MW Goran Reljić Vs. Kendall Grove

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 18:58
    Carwin ce ga ubit!!
    Obrisan korisnik