Nogomet

Löw: "Nisam praznovjeran, ali…"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 05.07.2010.
Löw: "Nisam praznovjeran, ali…"
Foto: EPA

Nebesko plava vesta njemačkog izbornika postala je pravi predmet interesa, a reprezentativci Njemačke zamolili su Löwa da je ne pere, i da je obavezno nosi kad budu igrali protiv Španjolske u polufinalu.

Ako ste pomislili da su Nijemci pobijedili Engleze s 4:1 ili pak Argentince s 4:0 zbog superiorne igre, varate se. Za sve je u stvari odgovorna plava vesta izbornika Joachima Löwa, koja je sreću dovela na stranu Elfa. Opsjednutost tim komadom odjeće otišla je tako daleko da je od izbornika zatraženo da vestu ni u kom slučaju ne pere prije susreta sa Španjolcima u polufinalu Svjetskog prvenstva, a da je mora odjenuti jasno je samo po sebi.

"Nisam praznovjeran, uvjeravam vas, ali su me moji suradnici u stručnom stožeru, kao i igrači, zamolili da vestu nastavim nositi, pa ću to i činiti tako dugo dok pobjeđujemo. Za sad statistika govori u prilog vesti, svaki put kad sam je nosio zabili smo četiri gola", rekao je novinarima Löw.

Da se ne radi o bezazlenoj sitnici potvrđuje i izjava Bastiana Schweinsteigera, veznjaka Elfa, koji je rekao: "U stvari me ne interesira koliko drugih vesta izbornik ime u koferu. Važna je samo ova plava i nadam se da će je nositi protiv Španjolske."

Praznovjerja su inače u svijetu sporta sasvim normalna stvar. Recimo, veliki Michael Jordan je uvijek ispod dresa Bullsa nosio plave hlačice North Caroline, sveučilišta na kojem je diplomirao.

A da se sa praznovjerjima ne valja šaliti govori primjer iz Afrike. Senegalski nogometaši na svom golu redovito vješaju srećonoše, a kad im je 2000. godine na utakmici četvrtfinala Afričkog kupa protiv Nigerije sudac skinuo taj znamen, izgubili su. Sudac je zbog toga izbačen s ostatka natjecanja, a smatra se da je njegov potez Nigerijcima uvelike pomogao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2010. u 10:27
    Patka,hobtotnica još nije "prognozirala".
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2010. u 07:47
    Hobotnica je rekla svoje, Njemacka gubi od Spanjolske :(
    Obrisan korisnik