Ostali sportovi

Mikela Ristoski nastavila zlatni niz

Sportnet • subota, 10.07.2010.
Mikela Ristoski nastavila zlatni niz

Poslije dvije zlatne medalje s dva svjetska rekorda, skok u dalj i troskok, i jedne srebrne medalje osvojene u utrci na 60 metara, na Atletskom dvoranskom svjetskom prvenstvu u Bolnassu, Mikela (AK Istra Pula) je i 9. srpnja prvog dana natjecanja na 5. otvorenom europskom prvenstvu u atletici za osobe s intelektualnim poteškoćama nastavila svoj zlatni niz...

Troskokom od 11,37 metara i drugim rezultatom svih vremena, Mikela Ristoski osvojila je zlatno odličje za Hrvatsku. Srebrna je bila Nizozemka Vanessa Lutonto, a treća je bila Španjolka Rocio Delcampo. Presretna Puljanka zahvalila je svojem treneru Danialu Temimu i obećala da će zasigurno na jednom od sljedećih natjecanja popraviti svjetski rekord do kojeg joj je nedostajalo samo šest centimetara.

U skoku u dalj drugim skokom kvalifikacija od 6,50 metara Zoran Talić (AK Agram za osobe s invaliditetom Zagreb) ušao je u finale koje je na rasporedu posljednjeg dana natjecanja u nedjelju 11. srpnja. Goran Jelić (AK Sokol za osobe s invaliditetom Bjelovar) star 15 godina, na 400 metara je ušao u finale.

Mikela u skoku u dalj nastupa u subotu 10. srpnja u 17 sati s ponovnim pokušajem obaranja svjetskog rekorda koji iznosi 5,43 metara, a Mikelin najbolji rezultat na otvorenom je 5,14 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!