Nogomet

Thierry Henry napustio Barcelonu

Borna Rupnik • srijeda, 14.07.2010.
Thierry Henry napustio Barcelonu

Francuski reprezentativac Thierry Henry karijeru će ipak nastaviti na sjevernoameričkom kontinentu. Potpisao je ugovor s New York Red Bullsima...

Thierry Henry više nije član španjolske Barcelone. Zaputio se "preko bare" kako bi karijeru nastavio u američkom MLS-u, gdje će nositi dres New York Red Bullsa. Pojedinosti potpisanog ugovora zasad nisu poznate.

"Radi se o novom, uzbudljivom poglavlju moje nogometne karijere i mog života. Čast mi je zaigrati za New York Red Bullse. Svjestan sam povijesti tog kluba i moj je jedini cilj donijeti mu naslov prvaka", izjavio je francuski napadač po postignutom dogovoru.

"Uvjeren sam da ćemo uspjeti", dodao je 32-godišnji reprezentativac koji se nedavno vratio iz Južnoafričke Republike, gdje je francuski tabor doživio potpuni debakl.

Šef Dietmar Beiersdorfer dobrodošlicu mu je poželio sljedećim riječima: "Thierry Henry je bez sumnje jedan od najuspješnijih i najprepoznatljivijih nogometaša u posljednjih 15 godina. Oduševljeni smo njegovim dolaskom, a njegov međunarodni životopis potvrđuje da se radi o rođenom pobjedniku".

Prvu će utakmicu za novi klub odigrati protiv engleskog Tottenhama, kada se te dvije momčadi 22. srpnja susretnu u prijateljskom dvoboju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2010. u 20:15
    Wow! No zasto da ne! Igrat ce vise nego u Barceloni i donijet vise paznje u MLS koji raste svake godine....a i New York je super grad!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2010. u 17:23
    kaj nije potpisao za Kiel :D
    Obrisan korisnik
  • Zdren14.07.2010. u 15:14
    čovjek-rukomet
    Zdren