Ostali sportovi

Semenya slavila u Finskoj

Maja Giljanović • petak, 16.07.2010.
Semenya slavila u Finskoj

Južnoafrička atletičarka Caster Semenya trijumfalno se vratila na stazu, svjetska prvakinja na 800 metara je tjedan dana nakon što joj je poslije temeljite provjere spola Svjetska atletska federacija odobrila nastupe u konkurenciji atletičarki osvojila miting u finskoj Lappeenranti.

Svjetska prvakinja na 800 metara Caster Semenya je u dogovoru s Južnoafričkim savezom odlučila propustiti Svjetsko juniorsko prvenstvo u Kanadi od 20. do 25. srpnja, ali je na prvoj službenoj utrci nakon SP-a u Berlinu i zbog provjere spola propuštenih gotovo godinu dana slavila.

19-godišnjakinja je na mitingu u finskoj Lappeenranti istrčala 2:04,22 što je gotovo pet sekundi sporije od rezultat koji joj je prošlo ljeto donio titulu svjetske prvakinje i izazvao more kontroverzi.

Vezane vijesti

Jedan od povoda za pokretanje IAAF-ove istrage oko spola Semenye bio je upravo munjevit napredak tinejdžerice koja se u rekordnom roku spustila sve do 1:55,45 u finalu SP-a i braniteljicu naslova Janeth Jepkosgei na drugom mjestu ostavila za gotovo dvije i pol minute.

Semenya je nakon utrke izjavila: "Bila sam nervozna, dugo se nisam natjecala i istrčati 800 metara za 2:04,22 minute nije bilo lako. Možda sam mogla i brže, ali trener mi je rekao da ne forsiram. Bit će vremena, još sam mlada, mišići se još razvijaju i sigurna sam da mogu još i brže nego u Berlinu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!