Nogomet

"Tko ne riskira, ne profitira"

Borna Rupnik • petak, 20.08.2010.
"Tko ne riskira, ne profitira"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vahid Halilhodžić debitirao je na klupi Dinama na najbolji mogući način, pobjedom u jednoj od ključnih utakmica sezone.

Dinamo je kod mađarskog Györa slavio 2:0 i napravio veliki korak prema plasmanu u jednu od skupina Europske lige, a novi modri strateg, Vahid Halilhodžić, itekako je zadovoljan takvim raspletom.

"Tko ne riskira, ne profitira. Marljivo smo radili u pripremi utakmice. Pola momčadi nisam ni poznavao, zato mi je ova pobjeda protiv kvalitetnog suparnika jako draga", izjavio je poslije susreta.

Vezane vijesti

"Drago mi je da smo obradovali navijače. Nećemo stati, Dinamo može još puno više".

Pritom ističe da treba oprezno odraditi i uzvrat u Maksimiru: "Neću reći da smo već prošli, taj Györ je izbacio Montpellier u gostima. Trebat će nam još mnogo ozbiljnosti".

Halilhodžić je s ekipom samo tri dana, no vidi pozitivne pomake: "Puno smo napravili, na psihološkom i na taktičkom planu. Nije bilo mnogo vremena za korekcije, a igrači su me uglavnom gledali iznenađeno, spuštenih glava. Ipak, već sam nakon drugog treninga osjetio pozitivne tenzije i zato sam jedva čekao ovaj dvoboj".

"Pojedinačno sam razgovarao s igračima i pojasnio im što očekujem od momčadi kada imamo loptu i što kada je nemamo. Smatram da smo kolektivno odigrali na zavidnoj razini, s brojnim kvalitetnim dodavanjima", dodao je.

"Zajednički smo odradili defenzivu, što je važno, dok smo u ofenzivi imali mnogo lijepih akcija sa samo jednim ili dva dodira. Osim dva postignuta pogotka, imali smo još prilika, a to znači da nam je igra bila na solidnoj razini", nastavio je Vahid Halilhodžić.

Naposljetku su stigle i čestitke: "Od srca čestitam svojim igračima. Ova će im pobjeda biti vjetar u leđa za daljnji rad i napredak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 13:13
    Unatoč onome što neki misle, Dinamova pobjeda je upravo Halilhodžićeva zasluga najvećim djelom. Već sam ranije napomenuo, kako je on preuzeo ekipu koja je bila u jadnom psihološkom stanju. Napadi sa svih strana i loši rezultati, bili su mač koji se opasno njihao iznad njihovih glava. Dolaskom Vahe... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 12:37
    da je došao na vrijeme sad bi basela tukli za ligu prvaka a ne neki gyor
    Obrisan korisnik
  • Largo LaGrande20.08.2010. u 12:35
    bravo Vaha! premda je došao samo 3 dana prije utakmice, vidi se da je puno napravio na psihološkom planu i donio ozbiljnost i profesionalnost i među igrače i među osoblje. samo tako dalje, razbucaj sve neradnike tamo!
    Largo LaGrande
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 11:55
    Vahid je pravi europski trener a takav je Dinamu odavno trebao.. Ali eto,sad se tek sjetio Mamić...
    Obrisan korisnik
  • danchy20.08.2010. u 11:35
    svaka čast momci, ali nije Vaha čudotvorac, zaslužan je sigurno za veće zalaganje, al na planu igre zasluge se ne smiju ni Zeki oduzet
    danchy