Ostali sportovi

Miholjević 27. na Trofeo Melinda

Maja Giljanović • nedjelja, 22.08.2010.
Miholjević 27. na Trofeo Melinda
Foto: Davor Sajko

Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević osvojio je 27. mjesto na Trofeo Melinda, a odličnu je formu tjedan dana prije starta Vuelte a Espana pokazao Vincenzo Nibali.

Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević (Acqua&Sapone) je osvojio 27. mjesto na Trofeo Melinda među samo 43 vozača koji su preko brežuljaka Trentina stigli do cilja (Ivan Basso je primjerice odustao).

Riječanin je 194 kilometra od Malea do Fonda prošao za četiri sata, 54 minute i 10 sekundi što je pet minuta i 10 sekundi sporije od pobjednika Vinzenza Nibalija (Liquigas).

Sicilijanac je bio u najužem krugu favorita i isporučio u ključnom trenutku, na posljednjem usponu prema Fondu slomio je otpor Vladislava Borisova na drugom i talijanskog prvaka i branitelja naslova Giovannija Viscontija na trećem mjestu.

"Ova pobjeda ispunjava mu srećom, ali i mirom i staloženosti, sljedeći tjedan kreće Vuelta i nisam mogao poželjeti bolju injekciju samopouzdanja", izjavio je Nibali i istaknuo i kandidaturu za Svjetsko prvenstvo u Australiji u reprezentaciji izbornika Paola Bettinija.

Nibaliju je ovo šesta pobjeda u 2010.: "Više vjerujem u svoje mogućnosti, pobjeđujem često i pobjeđujem lijepo", puca od samopouzdanja trećeplasirani na ovogodišnjem Giru d'Italia.

Trofeo Melinda:
1.Nibali (Italija, Liquigas) 4h49:00
2.Borisov (Rusija, Amore&Vita) 0
3.Visconti (Italija, ISD) 0
4.Failli (Italija, Acqua&Sapone) 0
5.Pozzovivo (Italija, Colnago) 0
...
27.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Acqua&Sapone) +5:10
...
43.Muraglia (Italija, CDC) +6:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!