Zimski sportovi

Jelušić bez druge vožnje, vodi Rebensburg

Josip Piršljin • petak, 11.03.2011.
Jelušić bez druge vožnje, vodi Rebensburg
Foto: EPA

U pretposljednjem veleslalomu sezone koji se danas vozi u češkom Špindlerovom Mlynu hrvatska predstavnica Ana Jelušić nije uspjela završiti prvu vožnju, a trenutno je vodeća Njemica Viktoria Rebensburg.

Ana Jelušić je nakon dugo vremena odlučila voziti veleslalom u Svjetskom skijaškom kupu, ali u Špindlerovom Mlynu nije imala sreće. Sa startnim brojem 48 nije uspjela doći do cilja u prvoj vožnji, te je neće biti na startu druge vožnje koja je na rasporedu u 13 sati.

Viktoria Rebensburg najbolje je plasirana nakon prve vožnje s 32 stotinke prednosti ispred Talijanke Federice Brignone. Njemica sada ima sjajnu priliku preuzeti vodstvo u poretku veleslaloma jer će Tessa Worley ostati bez bodova u Češkoj pošto nije izborila drugu vožnju.

Na treću poziciju plasirala se Manuela Moelgg, a odmah iza nje sa samo pet stotinki zaostatka na četvrtom mjestu je Slovenka Tina Maze. Vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Maria Riesch trenutno zauzima 10. mjesto, a trostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa Lindsey Vonn je osma.

Špindlerov Mlyn, veleslalom, 1. vožnja:
1. Viktoria Rebensburg (Njemačka) 1:06.62
2. Federica Brignone (Italija) + 0.32
3. Manuela Moelgg (Italija) + 0.59
4. Tina Maze (Slovenija) + 0.64
5. Tanja Poutiainen (Finska) + 0.67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 12:15
    šteta za Anu... tako veliki potencijal, ali nije uspjela (još) ostvariti što bi mogla. Mislim da ju astma jako smeta, i da nije tih problema da bi pokazala puno više.
    Obrisan korisnik