Vodeni sportovi

Marina Kaštela ostala korak do medalje

Sportnet • nedjelja, 26.06.2011.
Marina Kaštela ostala korak do medalje

Nakon šest dana iscrpljujućeg natjecanja, u vremenskim uvjetima koji su kidali živce, završilo je ORC International Svjetsko prvenstvo na Cresu. Svjetski prvaci su talijanske posade, među brodovima dužim od 12 metara, zlato je osvojila posada Enfant Terrible s kormilarom Albertom Rossijem, a među brodovima dugim 12 metara i manje naslov je pripao ekipi jedrilice Low Noise s kormilarom Duciom Colombijom.

Hrvatske posade su odlično jedrile, da nije bilo diskvalifikacije radi preuranjenog starta u petom jedrenju regate, Marina Kaštela s Matom Arapovim u floti A bila bi uvjerljivo uzela naslov svjetskih prvaka u ovoj veličanstvenoj floti. Ovako im je pripalo peto mjesto. U skupini A među 56 posada 15. mjesto pripalo je posadi Karla Kureta na jedrilici All 4 one, 19. ekipi Zlatana Zoričića na Barba Branku, 25. posadi Roberta Sandalića na Gringu 2, 27. Frani Barbieriju na DSK, 31. Ferdi Matulji na Fly 4, 33. Robertu Radoli na Johnatanu RR te 43. Janu Winkleru na AWT.

U floti B među 63 posade najbolje se plasirala posada Orce predvođena Davorom Zaninijem, zauzeli su 16. mjesto. U kurs jedrenjima izvrsno je jedrila ekipa Mareusa s Krešimirom Đakulovićem za kormilom, međutim, i njih je u poretku spustila jedna diskvalifikacija radi preuranjenog starta, kao i slab plasman u prevrtljivoj navigaciji. Mareusu je pripalo 17. mjesto. Plasman ostalih hrvatskih posada: 22. Anđela X (Branko Iljadica Rapo), 40. Johnatan III (Igor Hrelja), 44. Coco Loco (Duško Tomić), 49. Ladies First (Damir Desabota), 52. Opatija (Mladen Babac).

U subotu, zadnjeg dana prvenstva, odjedreno je još jedno jedrenje kursa Štap, po buri snage 15 do 20 čvorova. Staratalo se još dva puta, no vjetar je bio toliko promjenjiv da su suci u oba slučaja morali prekidati natjecanje.

Impresivna flota krstaša mahom je već otputovala iz Cresa, s iskustvom regatavanja koje sigurno neće tako skoro zaboraviti.

Sljedeće svjetsko prvenstvo u hrvatskim vodama čeka nas već za desetak dana. U Zadru će se u organizaciji JK Uskok od 7. do 16. srpnja održati Svjetsko prvenstvo u jedrenju do 19 godina na kojem će nastupiti reprezentacije iz 58 zemalja svijeta!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!