Vodeni sportovi

Draganja jedna od zvijezda u Zrenjaninu

Maja Giljanović • srijeda, 09.11.2011.
Draganja jedna od zvijezda u Zrenjaninu
Foto: Davor Sajko

Zrenjanin je od 10. do 13. studenog domaćin međunarodnog plivačkog mitinga "Kup Zrenjanina" na kojem će među više od 500 natjecatelja iz 11 europskih država nastupiti i 14 hrvatskih predstavnika predvođenih bivšim olimpijskim vicepobjednikom na 50 slobodno Dujom Draganjom.

U organizaciji Plivačkog saveza Srbije i Plivačkog kluba Proleter Zrenjanin je od 10. do 13. studenog domaćin međunarodnog mitinga "Kup Zrenjanina". Na listi prijava je više od 500 natjecatelja, jake domaće snage predvode svjetski prvak na 50 delfin iz Rima Milorad Čavić i svjetska prvakinja na 200 prsno prije dvije godine Nađa Higl, a u konkurenciji plivača iz 11 europskih država u obnovljenom 25-metarskom bazenu u rekonstrukciju kojeg je uloženo oko 50 milijuna kuna nastupit će i 14 hrvatskih predstavnika iz četiri kluba.

REKORDER VINCETIĆ

Član Dubrave Kristijan Vincetić u subotu je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u 25-metarskim bazenima za osobe s invaliditetom u Rijeci postavio novi svjetski rekord na 800 metara (9:13,08). Đak Igora Berislavića postavio je i novi europski rekord na 200 slobodno, ali zbog nenajavljenog pokušaja obaranje rekorda prema pravilima IPC-a neće biti priznat.

Jedna od najvećih zvijezda "Kupa Zrenjanina" uopće je Duje Draganja, a uz bivšeg olimpijskog vicepobjednika na 50 metara slobodno Dubravu predstavljaju i Marijan Gorički, Kristijan Vincetić, Luka Lenardić, Ivan Đuran i Ana Radić. Zagrebački plivački klub na Grand Prix Srbije je poslao Marija Todorovića, Antu Križana, Anja Trišić, Ivana Bolanča i Andrijana Benčić, boje Primorja brane Saša Gerbec i Filip Žic, a tu je i mladostaš Saša Imprić.

Draganja je prijavio 50 slobodno, 50 delfin i 100 mješovito, a u četvrtak će u bazen na 50 slobodno. Prvog dana natjecanja nastupaju i Todorović, Imprić i Gorički na 50 slobodno, Žic i Imprić na 200 mješovito, Bolanča na 100 leđno, Križan, Đuran i Gerbec na 100 prsno, Radić na 50 prsno i 200 mješovito, Žic i Vincetić na 400 slobodno te Lenardić, Gorički i Vincetić na 100 delfin.

"Kup Zrenjanina" odličan je test forme za Europsko prvenstvo kojem je od 8. do 11. prosinca domaćin poljski Szeczin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!