Rukomet

Nije Pero za mirovinu

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • ponedjeljak, 02.04.2012.
Nije Pero za mirovinu
Foto: Bruno Karadža

U proteklih sedam dana hrvatski rukometaši sa svojim su klubovima ubrzano dovršavali obaveze, kako bi se mogli priključiti reprezentaciji u Varaždinu, na kvalifikacijama za Olimpijske igre. Jedan od onih koji nisu više u sastavu reprezentacije jest Pero Metličić, koji je međutim u potpunosti iznenadio prošlog tjedna, potpisavši ugovor s francuskim Montpellierom.

Igrač tjedna

Petar Metličić (Celje PL): Što reći za Petra Metličića, koji je proteklog tjedna, barem na godinu dana, odlučio slovensko Celje zamijeniti francuskim Montpellierom te zaigrati u društvu Nikole Karabatića? Proteklog vikenda 35-godišnji Metličić s jednim je pogotkom sudjelovao u razbijanju Maribora 35:21 u slovenskoj Ligi za prvaka .Pero iz tjedna u tjedan dokazuje kako još uvijek nije niti blizu mirovine, što je i potvrdio novim ugovorom u jednoj vrhunskoj europskoj ekipi, a na službenim stranicama Celja ovako su naglasili njegov dosadašnji gotovo dvogodišnji doprinos: "Petar Metličić je do danas postigao na 70 službenih utakmica 169 golova, a svojim igrama, kao i profesionalnim odnosom svakako će ostaviti duboki trag u Celju."

Ugodno iznenađenje

Domagoj Duvnjak: (HSV Hamburg) Rukometaši njemačkog prvaka u tjednu iza nas odradili su dva gostovanja na kojima su ostvarili polovičan uspjeh. Naime, u srijedu su svladali momčad Balingen-Weilstettena, dok su u subotu izgubili od rukometaša Magdeburga. Srednji vanjski hrvatske reprezentacije, Domagoj Duvnjak, raspoložen je bio u oba susreta te je tako u pobjedu Hamburga ugradio četiri pogotka, dok je u subotu u Magdeburgu bio najbolji strijelac HSV-a sa šest golova.

Uspon forme

Ivan Čupić (Rhein-Neckar Löwen): Čupić fantastično koristi izostanak Groetzkog u sastavu Lavova, a u posljednjoj prvenstvenoj pobjedi nad Wetzlarom zabio je čak sedam pogodaka, ponovno dokazavši svoju kvalitetu. Hrvatsko reprezentativno desno krilo od iduće će sezne borbu za minutažu u Njemačkoj zamijeniti sigurnim mjestom u sastavu ambicioznog poljskog Kielcea.

Zlatko Horvat: (CO Zagreb) Momčad CO Zagreba proteklog se tjedna, netom prije reprezentativnog okupljanja, uputila na mini regionalnu turneju u sklopu koje je odradila tri gostovanja te upisala dvije pobjede, protiv Sutjeske i Izviđača, ali je pretrpjela i poraz od Lovćena. Kapetan Zagrebaša se u susretu sa Sutjeskom nije upisao u strijelce, u gol Lovćena je utrpao 13 golova, čak sedam s linije sedam metara, dok je u Ljubuškom kod Izviđača postigao četiri pogotka.

Vedran Zrnić: (Gummersbach) Rukometaši Gummersbacha ostvarili su, nakon poraza od berlinskih Lisica, novu vrijednu pobjedu. Naime, u sklopu 26. kola rukometne Bundeslige s pet su pogodaka razlike bili bolji od momčadi Eintracht Hildesheima. Kapetan Zrnić sa sedam se postignutih pogodaka ponovno našao među najboljim strijelcima svoje momčadi.

Standardna razina

Ivan Ninčević (Füchse): Nakon fenomenalnog uspjeha i eliminacije HSV-a iz Lige prvaka, Ninčević je sa svojim lisicama putovao u Kiel, na okršaj s vodećim sastavom Bundeslige, ove sezone fenomenalnim Kielom, budućim suparnikom CO Zagreba u elitnom europskom rukometnom natjecanju. Füchse nije u tom dvoboju imao apsolutno nikakve šanse za pobjedu. Domaćin je kontrolirao utakmicu, dokazao zašto je jednina momčad sa 100-postotnim učinkom u njemačkom rukometnom prvenstvu te je na kraju svladao berlinski sastav s osam pogodaka viška. Ninčević je odigrao jednu solidnu utakmicu, a i četiri puta je svladao Omeyera.

Marko Kopljar (CO Zagreb): Kopljar je na turneji u Crnoj Gori i BiH odradio tri susreta za CO Zagreb u regionalnoj SEHA ligi. U Ljubuškom je predvodio Zagrebaše sa sedam pogodaka, Lovćenu je u porazu zabio dva, dok je u pobjedi nad slabašnom Sutjeskom sudjelovao s četiri pogotka. I pred Kopljarom su idućeg vikenda reprezentativni nastupi na kvalifikacijskom turniru za OI u Varaždinu, a za desnog vanjskog CO Zagreba bit će najvažnije da nakon svega malo predahne, napuni baterije kako bi u Ligi prvaka protiv Kiela, nadamo se, mogao prikazati svoj najbolji rukomet.

Igor Vori: (HSV Hamburg) Iza aktualnog njemačkog prvaka naporan je tjedan u kojem je ostvario polovičan uspjeh u rukometnoj Bundesligi. U sklopu 26. kola HSV je bio bolji od Balingen-Weilstettena, dok je u subotu, u unaprijed odigranoj utakmici 33. kola poražen od Magdeburga s četiri pogotka razlike. Hrvatski kružni napadač u prvom je susretu svojoj momčadi pomogao s četiri gola, dok se u narednom nije upisao u strijelce.

Damir Bičanić (Chambery): Bičanić je sa Chamberyjem odigrao 20. kolo francuskog prvenstva protiv Cessona, a po isteku 60. minute bilo je 27:24 za domaćine, iako je u prvih 30 minuta Chambery imao problema. Hrvatski reprezentativac u pobjedu je ugradio četiri pogotka iz devet šuteva.

Marin Šego (CO Zagreb): Šego je proteklog tjedna na regionalnoj turneji podijelio minutažu s Pešićem i Ivićem, drugom dvojicom CO Zagrebovih vratara. No, njegova dobra izdanja u Ligi prvaka proteklih tjedana izbornik nije honorirao pa se Šegino ime nije našlo na reprezentativnom popisu kvalifikacija za OI u Varaždinu.

Jakov Gojun: (CO Zagreb) Rukometaši CO Zagreba proteklog su tjedna odrađivali obaveze u Regionalnoj ligi te su tako na tri gostovanja osigurali po dvije pobjede i poraz. Prvi susret odveo je Zagrebaše u Nikšić gdje je hrvatski prvak stigao do nove pobjede da bi dan kasnije pretrpio poraz od Lovćena u Cetinju. Konačno, kraj tjedna donio je i gostovanje u Ljubuškom, ali i novu pobjedu. Jakov Gojun dobro je započeo tjedan te je, osim svojih standardnih obrambenih obaveza, ponovno našao svoje mjesto i u napadu gdje je u pobjedi nad Sutjeskom postigao tri gola, u Cetinju se jednom upisao u strijelce, dok je Izviđaču zabio ponovno tri pogotka.

Marino Marić: (CO Zagreb) Iza hrvatskog prvaka naporan je tjedan u kojem je u sklopu mini regionalne turneje osigurao pobjede nad Sutjeskom i Izviđačem, ali je i pretrpio poraz od Lovćena u Cetinju. Zagrebov kružni napadač, Marino Marić, u prvom susretu tjedna, onom protiv Sutjeske, bio je najbolji strijelac svoje momčadi s pet postignutih pogodaka, dok se u susretima s Lovćenom i Izviđačem jednom upisao u strijelce.

Denis Špoljarić (Füchse): Špoljarić je proteklog tjedna odradio bundesligaški susret kod trenutno vodeće ekipe njemačkog prvenstva, Kiela. ŠPoljarić nije odigrao niti slabo, niti loše, ali protiv mašinerije koju su predvodili Jicha sa deset i Kim Andersson s devet pogodaka, nije se moglo puno više od uvjerljivog poraza.

Blaženko Lacković: (HSV Hamburg) Momčad HSV Hamburga proteklog je tjedna osigurala prvenstvenu pobjedu, ali i poraz. Naime, prvo je na gostovanju od Balingen-Weilstettena slavila s pet pogodaka razlike, da bi nekoliko dana kasnije, također u gostima, pretrpjela poraz od Magdeburga. Hrvatski reprezentativac, Blaženko Lacković, u prvom se susretu tjedna nije upisao u strijelce, dok je u porazu svoje momčadi sudjelovao s tri pogotka.

Robert Markotić (Nexe): Našički rukometaši odiseju u SEHA ligi zaključili su vrlo uvjerljivom pobjedom protiv Sutjeske (32:17) i tako u odličnom tonu zaključili za njih sjajnu sezonu u regionalnom natjecanju. Markotić je u pobjedu ugradio tri pogotka, a bit će na odmoru do 14. travnja i početka domaće Lige za prvaka. U prvom od deset kola Nexe kod kuće igra protiv Karlovca.

Pad forme

Drago Vuković (Lübbecke): Vuković je u porazu svog Lübbeckea na gostovanju kod Hüttenberga zabio dva pogotkom i evidentno je kako niti on, ali niti njegovi suigrači u nastavku sezone nisu pravi. Vuković je nedavno imao problema s trbušnim zidom, zaliječio je tu ozljedu, ali je pred reprezentativne nastupe u Varaždinu naglasio koliko je težak bundesligaški ritam: "Prvi dio sezone odigrali smo odlično, dok smo u drugom pali budući da Lübbecke ima nešto kraći repertoar igrača, a upravo nam je i zbog toga dosta teško i naporno."

Tonči Valčić (CO Zagreb): Tonči Valčić odradio je proteklog tjedna s CO Zagrebom tri susreta regionalne SEHA lige. U pobjedi nad Sutjeskom nije su upisao u listu strijelaca, u porazu od Lovćena protivničke vratara svladao je u tri navrata, dok je Izviđaču u Ljubuškom zabio dva pogotka. Stariji Valčić nije još uvijek u nekoj vrhunskoj formi, no, do prvog susreta četvrtine finala Lige prvaka ima još tri tjedna i možda će do okršaja s Kielom podignuti razinu svoje igre, jer će doprinos šutera u tom dvoboju biti izuzetno važan.

Klupa, tribina, doktori

Ivano Balić (CO Zagreb): Proteklog tjedna Zagrebaši su odradili mini turneju regionalne SEHA lige, no, Balić nije zbog lakše ozljede bio s njima. Zbog povrede ga je i izborni Goluža izostavio s popisa reprezentativaca koji će idućeg vikenda u Varaždinu protiv Japana, Čilea i Islanda, u kvalifikacijama za Olimpijske igre, Hrvatskoj vjerojatno osigurati nastup u Londonu.

Venio Losert: (Ademar Leon) Momčad Ademar Leona u 23. je kolu španjolskog rukometnog prvenstva, u izravnom dvoboju za treću poziciju u prvenstvu, uvjerljivo svladala rukometaše Valladolida, no hrvatski reprezentativac, Venio Losert, u susretu nije branio.

Manuel Štrlek: (CO Zagreb) Aktualni hrvatski prvak imao je naporan tjedan u kojem je u gostima odrađivao obaveze u SEHA ligi. U prvom je susretu, onom sa Sutjeskom, stigao do pobjede s tri gol prednosti, a Manuel Štrlek svojoj je momčadi pomogao s dva pogotka. Potom su Zagrebaši stigli u Cetinje gdje su poraženi od Lovćena, no dojam su na koncu tjedna popravili pobjedom nad Izviđačem. Štrlek se u susretu s Lovćenom nije upisao u strijelce, dok se u Ljubuškom nije našao u službenom zapisniku

Mirko Alilović, Renato Sulić (Vesprem): Dvojica Hrvata u redovima mađarskog Veszprema su nakon ispadanja kluba iz Lige prvaka imali slobodni tjedan. Sljedeći je izazov za mađarski klub tek 14. travnja, kad počinje nacionalni Kup.

Denis Buntić, Željko Musa (Kielce): Hrvatski "Poljaci" isto su tako bili slobodni, jer je poljska reprezentacija započela s pripremama već 28. ožujka, a u Kielceu igra osmero reprezentativaca. Prije odlaska su Buntić i Musa saznali da u završnici poljskog Kupa, u polufinalu, igraju protiv Kwidzyna, 14. travnja.

Hrvoje Batinović (Split): Batinović je sa svojim Splitom zaključio natjecanje u Premijer ligi te je idući izazov po tom pitanju prvo kolo Lige za prvaka. 14. travnja će Split tako na put u Zagreb k aktualnom prvaku. Batinović međutim neće odmarati već ga je ugodno iznenadio izbornik Slavko Goluža pozivom za olimpijske kvalifikacije u Varaždinu, umjesto ozlijeđenog Manuela Štrleka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2012. u 09:48
    Lud je svatko tko Peru i Kopljara stavlja u istu rečenicu, ne bi trebali bit ni iz istwe države. Pero jedan jedini, najvažniji za repku. Interesi su ga otamo istjerali. Duboki naklon majstore.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2012. u 08:20
    Očito se vaša(Sportnet) procjena i procjena izbornika Goluže ne slažu, jer poziva igrače koji su već tjednima u padu forme ili ne igraju, dok one koji konstantno pružaju dobre partije nema u svom planu. Interesi ili što drugo? Nije ni bitno, bitno je da čovjek ne radi svoj posao kako bi trebao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2012. u 00:19
    Mogoa žariti i paliti u repki još 5 godina,pogledajte Christiansena u Danskoj ima 40 godina i nikome ne pada istjerati ga iz repke,to samo može kod nas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2012. u 23:05
    pezer istina, al stvar s kopljarem je i to da gobac glupi živi u zabludi da je to nogomet i da će on prodavati igrače za velike novce, a činjenica je da niti jedan klub u europi (jači) ne kupuju igrače, već čekaju da im ugovori isteku, i tu se gobinji sjebo maksimala, isti razlog je i to da horvat... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2012. u 23:04
    o Peri sve najbolje,zaista prava je steta da nije u reprezentativnom kadru,jedna takva velicina.
    Obrisan korisnik