Nogomet

Carrick: "Razmislio bih o ponovnom igranju za Englesku"

Josip Tolić • ponedjeljak, 23.07.2012.
Carrick: "Razmislio bih o ponovnom igranju za Englesku"
Foto: Davor Sajko

Michael Carrick, veznjak Manchester Uniteda, izjavio je kako bi razmislio o eventualnom ponovnom pozivu u englesku reprezentaciju. Član Crvenih vragova odbio je igrati na Euru u Poljskoj i Ukrajini zbog loših iskustava s Fabiom Capellom na Svjetskom prvenstvu 2010.

Vezni igrač Manchester Uniteda Michael Carrick razmišlja o povratku u englesku reprezentaciju. Našao se pod kritikama engleske javnosti nakon što je odbio reprezentativni poziv na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini zbog lošeg iskustva tijekom SP-a 2010. Ipak, nije definitivno zatvorio vrata Gordom Albionu.

"Nisam imao kontakta s Royom Hodgsonom tako da bi bilo pogrešno donijeti bilo kakvu odluku u ovom trenutku. No, zasigurno bih razmislio", izjavio je 30-godišnji veznjak.

Carrickovi problemi započeli su na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici, kada nije odigrao ni minute tijekom četiri utakmice Otočana. Bivši izbornik Fabio Capello nije preferirao igrača koji je sudjelovao u osvajanju četiri naslova prvaka Engleske za Vragove, nastupio u tri finala Lige prvaka i bio jedan od ključnih igrača u uspjesima momčadi s Old Trafforda u posljednjih šest sezona.

"Nisam mislio 'moraš me povesti ili ću otići'. Jednostavno, bolje je ne ići na natjecanje ako neću igrati", komentirao je neodazivanje na poziv za Euro.

Vratio se na slučaj iz 2010. "Bila je to igra mišljenja. Capello je htio igrati na svoj način. Ako je to bio put kojim je htio otići, nije na meni komentirati ga. Nisam igrao i to je sve", zaključio je.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!