Nogomet

Löw: "S današnjim znanjem, drugačije bih pristupio utakmici s Italijom. Plan mi nije uspio"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 23.12.2012.
Löw: "S današnjim znanjem, drugačije bih pristupio utakmici s Italijom. Plan mi nije uspio"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Reprezentacija Njemačke svoj put na Europskom nogometnom prvenstvu završila je u polufinalu porazom od Italije. S nekoliko mjeseci odmaka izbornik Joachim Löw progovorio je o tom susretu, priznajući da bi neke stvari napravio drugačije.

U polufinalu Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini Italija je u polufinalu na krilima Marija Balotellija izbacila Njemačku. Pola godine nakon tog poraza Elfa lipanjskog ogleda prisjetio se njemački izbornik Joachim Löw.

"S današnjim znanjem, drugačije bih pristupio utakmici Italijom", rekao je Löw za Suddeutsche Zeitung, priznajući da nije izabrao pravu taktiku protiv Azzurra.

"Imao sam jasan plan za utakmicu, ali naravno da sada moram priznati da mi plan nije uspio", nastavio je njemački nogometni stručnjak kojem ugovor s Njemačkim nogometnim savezom traje do 2014. godine, preuzimajući potom odgovornost i za remi protiv Švedske (4:4) nakon što su Nijemci imali četiri pogotka prednosti.

"Protiv Švedske Götzea i Podolskog sam postavio dublje kako bi dobili na sigurnosti, ali to nije funkcioniralo", otkrio je, uz zaključak: "Ova godina je bila konstruktivna za sve nas i sigurno je kako sam naučio nešto."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.12.2012. u 15:33
    To nisu zasluge Lowa,nego pravog sistema rada Njemačkog nogometnog saveza,sa mlađim selekcijama,jer Njemačka je u zadnjih 5 godina bila u sve 3 omladinskie kategorije(u17,u19,u21) prvak Europe.Istina Nijemci su bili u velikoj krizi nakon 1998,pa negdje do 2008 jer u tom vremenu nisu imali velikog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov23.12.2012. u 15:26
    zasluge joachima lowa za čitav njemački nogomet su ogromne. od prosječne reprezentacije s kraja prošlog i početka ovog stoljeća je stvorio velesilu, a sve to s posve drukčijim "okvirom za rad" u odnosu na slavne prethodnike u likovima vogtsa, kaisera, herbergera, schonna...
    irilov
  • Obrisan korisnik23.12.2012. u 14:30
    Ko prizna pola mu se prašta, ali mogla bi Njemačka imati i boljeg trenera, mislim da ova druga, treća i ostala mjesta ne zaslužuju zbog po mom mišljenju bolje kvalitete od ostalih repki i nadam se nekom njihovom uspjehu jer imaju odlične mlade igrače i par lavova kao što su Lahm, Schweini i Klose... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2012. u 13:29
    On je napravio i u polufinalu 2010 istu grešku kao i 2 godine kasnije protiv Italije,on je istim sistemom i taktikom kao i protiv Engleza i Argentine zaigrao i protiv Španjolske!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2012. u 13:13
    Velika stvar je priznat kad pogriješiš, a Loew je zbilja pogriješio u taktici. Njemačka ima šanse za toliko željeno zlato u Brazilu samo ako taktički odigra besprijekorno svaku utakmicu. Jer tamo neće bit samo Španjolska i Italija, nego npr. Argentina, Kolumbija, Brazil itd.
    Obrisan korisnik