Ostali sportovi

Možnik kreće u obranu europskog srebra, Ude sprema veliki povratak

Sportnet • ponedjeljak, 15.04.2013.
Možnik kreće u obranu europskog srebra, Ude sprema veliki povratak

U srijedu u Moskvi kvalifikacijama gimnastičara počinje Europsko prvenstvo, a Hrvatska je u Rusiju stigla sa sedmero reprezentativaca. U borbi za finale prvoga dana naći će se šest vježbača...

To su Filip Ude (parter i konj s hvataljkama), još tri "konjaša" Robert Seligman, Kristijan Vugrinski i Leonardo Kušan. Marijo Možnik na preči brani europsko srebro, te aktualni brončani europski junior na parteru, Andrej Korosteljev.

"Zadovoljan sam posljednjom provjerom na podij treningu. Malo je bilo poteškoća na parteru, ali njega ovdje radim zbog konja, da svu tremu i nervozu ispucam na tlu. Na konju je bilo sve po planu, napravio sam vježbu za kvalifikacije i vjerujem da će i u srijedu biti sve u redu. Treba mi jedan dobar nastup da se dodatno poguram naprijed. Planiram u ovom olimpijskom ciklusu upotpuniti komplet medalja sa svih velikih natjecanja. Nedostaje mi još svjetska, volio bih to riješiti ove godine."

Filip Ude

Kvalifikacije u prvoj skupini od 10.00 sati (8.00 po hrvatskom vremenu) otvaraju Možnik, Vugrinski i Kušan, dok su preostala trojica Hrvata u skupini 2 koja starta od 14 sati.

Konačni poreci znat će se oko 20 sati (18 po hrvatskom vremenu). Dan kasnije, u četvrtak, u kvalifikacijama preskoka borit će se i hrvatska jedina ženska predstavnica u Moskvi, Tijana Tkalčec.

"Ono što je najvažnije je da je svih šest hrvatskih reprezentativaca zdravo i da su spremni. Kako je odrađen podij trening nadam se da će tako biti i u u kvalifikacijam. Naravno da se od naše reprezentacije dosta očekuje gledajući prošla Europska prvenstva gdje imamo puno finala i tri seniorske medalje, a ako naši najjači aduti odrade svoje vježbe, sigurno je da i ovdje možemo očekivati finala. Najviše se jasno očekuje od naših već osvajača medalja, Marija Možnika, Filipa Udea i Roberta Seligmana. A mladi gledaju iz zaleđa, ako im se posloži, mogli bi iznenaditi neke velike face", izjavio je uoči kvalifikacija vođa delegacije Saša Solar.

Marijo Možnik je poručio: "Na podij treningu sam napravio dvije vježbe, imao sam malih grešaka, ali općenito sam zadovoljan izvedbom. Ja sam ovdje došao kao viceprvak Europe, jedna nova situacija za mene, ali nadam se da ću se dobro snaći u toj ulozi, da neće biti preveliki pritisak i da ću se uspjeti koncentrirati i napraviti svoju vježbu još bolje nego na podiju. To bi trebalo biti dovoljno za finale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 11:03
    Sretno svima....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2013. u 10:20
    ajmo dečki!
    Obrisan korisnik