Ostali sportovi

Filip Ude i Marijo Možnik plasirali se u finale Europskog prvenstva

Sportnet • srijeda, 17.04.2013.
Filip Ude i Marijo Možnik plasirali se u finale Europskog prvenstva

Filip Ude i Marijo Možnik izborili su nastup u finalu Europskog prvenstva u Moskvi! Marijo će u nedjelju imati priliku braniti europsko srebro na preči, a Filip Ude u svom velikom povratku, nakon pet godina i srebra na EP-u u Laussani opet će se boriti među osam najboljih na konju s hvataljkama.

Udeovo finale na rasporedu je u subotu, a Možnikovo dan kasnije. Oba finalna dana startaju od 11.30 po hrvatskom vremenu.

Najmlađi parteraš u Moskvi, Andrej Korosteljev (17), zauzeo je u kvalifikacijama 29. mjesto s ocjenom 14.433, dok su Robert Seligman (14,233, 23. mjesto), te Kristijan Vugrinski (13.133, 42. mjesto) i Leonardo Kušan (12.666, 50. mjesto) pali u vježbama na konju s hvataljkama.

"Jako sam sretan, već nakon drugog elementa sam znao 'ovaj put nećeš pasti'. Na elementu Stockli, na kojem sam pao na Igrama u Londonu, bio sam čvrst toliko da me ni potres ne bi srušio. Prije konja sam radio i parter samo da se ispucam. Za takvu funkciju, ocjena od 14.500 nije ni loša. Došao sam miran na konja i odradio posao, a ako odradim i u finalu bit ću još sretniji", komentirao je svoj plasman u finale Filip Ude, a sreću nije skrivao ni Marijo Možnik.

"Dobro je bilo, sretan sam što ću imati priliku braniti srebro. Prvi element na kojem sam bio malo nervozan dobro me razbudio, ali i smirio uoči težih elemenata. Prvi put sam ove godine na natjecanju napravio kombinaciju "Tkačev – Ribalko", a na "ulazu s pola okreta", koji je prekretnica vježbe, sam malo raširio noge i tu je prostor za popravak u finalu. Imam dovoljno dana do nedjelje da se pripremim za borbu. Ako izvedem vježbu kako znam, bit ću konkurentan za postolje", rekao je Marijo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 20:20
    Sretno u finalu, dečki!
    Obrisan korisnik