Nogomet

Video: Eduardo kapetan i strijelac u pobjedi i prolazu Šahtara u Kupu

Branimir Korać • nedjelja, 23.08.2015.
Video: Eduardo kapetan i strijelac u pobjedi i prolazu Šahtara u Kupu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski nogometaši u subotu su se upisivali među strijelce u Ukrajini, BiH i na Cipru, Eduardo da Silva ujedno je s kapetanskom vrpcom predvodio Šahtar do pobjede u Kupu...

Eduardo da Silva predvodio je Šahtar s kapetanskom trakom u susretu prvog kola Kupa protiv kijevskog Arsenala te je ujedno bio i strijelac u pobjedi 3:0. Momčad iz Donecka nastupila je bez većeg dijela onih koji imaju najveću minutažu u prvih 11, ali problema nije bilo.

U 23. minuti poveo je pogotkom Mališeva, a Eduardo je u 41. minuti povisio na 2:0 što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta. U 75. minuti Gryn je postavio konačnih 3:0.

Eduardo je odradio cijelu utakmicu dok Darijo Srna nije igrao.

U petom kolu Premijer lige BiH Sarajevo nije došlo do pobjede na gostovanju kod Čelika u Zenici. Susret je završio bez pobjednika 1:1 i Sarajevo ostaje na samo dvije pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.

Čelik je poveo nakon 20 minuta igre autogolom Hebibovića od kojeg se lopta odbila u mrežu nakon ubačaja Selimovića, a gostima je bod donio Leon Benko golom u 50. minuti. Delač, Barbarić i Benko odigrali su svih 90 minuta za goste.

U prvom kolu ciparskog prvenstva Omonia je preokretom u drugom poluvremenu stigla do pobjede 5:3 protiv Nee Salamis. Među strijelcima za goste bio je Ivan Ćurjurić koji je u 42. minuti zabio za 2:1. Nea Salamis imala je prednost 3:1 na odmoru, ali u nastavku su gosti napravili preokret.

Ćurjurić na jednoj i Ivan Runje na drugoj satrani igrali su cijelu utakmicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!