Košarka

Fenerbahče u završnici slomio otpor Bešiktaša i poveo u finalu

Petar Jenjić • petak, 09.06.2017.
Fenerbahče u završnici slomio otpor Bešiktaša i poveo u finalu
Foto: EPA

Košarkaši Fenerbahčea poveli su s 1-0 u finalnoj seriji turskog prvenstva protiv Bešiktaša, na domaćem su parketu slavili rezultatom 75:69...

Fenerbahče je pobjedom otvorio finalnu seriju turskog prvenstva protiv Bešiktaša. Prvaci Europe na domaćem su parketu slavili rezultatom 75:69 i poveli u seriji na četiri pobjede.

Iako je izgubio utakmicu, Bešiktaš je odigrao jako dobro i pokazao kako ne igraju imena, već momčad. Nosili su se jako dobro protiv kudikamo jače ekipe sve do kraja utakmice. S obzirom na to da se finale igra na četiri pobjede, Bešiktaš ima sasvim dovoljno vremena da preokrene seriju u svoju korist.

Jako su dobro krenuli gosti u današnju utakmicu, vodili su od samog početka i kontrolirali rezultat. Na krilima raspoloženog Vladimira Štimca došli su do 11 koševa viška (19:8) u osmoj minuti. Ipak, do kraja četvrtine Fenerbahče se probudio i uspio spustiti zaostatak na četiri razlike (22:18).

Na vrijeme se probudio Bobby Dixon koji je u kratkom vremenu ubacio osam poena. Bogdan Bogdanović se nadovezao tricom i donio prvu prednost domaćinu (31:28).

Iako je tijekom treće četvrtine imao i dvoznamenkasti zaostatak, Bešiktaš se uspio vratiti u egal i početkom posljednje dionice doći do poravnanja tricom Kylea Weemsa (57:57). Gosti su igrali jako dobro sve do kraja utakmice, Štimac i Earl Clark dominirali su u skoku, ali do prednosti nisu dolazili. Fenerbahče je zadržao prednost i upisao vrijednu pobjedu.

Fenerbahče je do pobjede predvodio Bobby Dixon sa 16 poena (3/4 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 1/2), dok su po 13 koševa dodali Ekpe Udoh (sedam skokova, tri blokade) i Bogdan Bogdanović.

Najbolji je u redovima gostiju bio Vladimir Štimac s 20 koševa (8/16 za dva, slobodna bacanja 4/9) i 11 skokova, Earl Clark je dodao 17 poena (6/10 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i osam skokova.

Druga se utakmica igra za dva dana na istom terenu.

Super ligi, finale:
Fenerbahče - Bešiktaš 75:69 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!