Tenis

VIDEO: Rafael Nadal nastavio fantastičan niz i pregazio mladog Grka u finalu Barcelone

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.04.2018.
VIDEO: Rafael Nadal nastavio fantastičan niz i pregazio mladog Grka u finalu Barcelone
Foto: EPA

Kako se bliži drugi Grand Slam sezone, sve je očitije da će jako teško itko zaustaviti Rafaela Nadala. Još jedan dominantan nastup donio mu je titulu u Barceloni gdje je pomeo Stefanosa Tsitsipasa...

Rafael Nadal u ovom trenutku izgleda doslovno nepobjedivo. Upisao je čak 19. uzastopnu pobjedu na zemljanoj podlozi i to uz 46 uzastopno osvojenih setova. Posljednji koji ga je svladao na ovoj podlozi bio je Dominic Thiem prošle godine u Rimu, a nakon tog poraza, Nadal nije izgubio niti jedan jedini set na ovoj podlozi.

U Barceloni je samo nastavio s briljantnim igrama, a u finalu je imao lagan posao, s druge strane mreže bio je Stefanos Tsitsipas, mladi Grk koji je ujedno i najugodnije iznenađenje turnira.

Tsitsipas nije bio ravnopravan protivnik Nadalu u Barceloni, međutim ne mora zbog toga biti nezadovoljan. Razlika između njih još uvijek je prevelika, ali Tsitsipas je uživao u najboljem tjednu karijere, upisao je niz vrlo vrijednih pobjeda i pokazao da je igrač budućnosti.

Finalni dvoboj potrajao je samo sat i 18 minuta, toliko je trebalo Nadalu da uz svega tri izgubljena gema dođe do pobjede i potvrdi status daleko najboljeg igrača na ovoj podlozi danas, ali i u povijesti.

Nadalu je ovo 77. titula u karijeri, a turnir u Barceloni osvojio je čak 11 puta. 11 puta slavio je i u Monte Carlu, a pokušat će 11. put slaviti i na Roland Garrosu.

Barcelona, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Stefanos Tsitsipas (Grčka) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!