Automoto

Hamilton ponovno pobijedio, Vettel se "izvrtio", Britanac na korak do novog naslova prvaka

Petar Jenjić • nedjelja, 07.10.2018.
Hamilton ponovno pobijedio, Vettel se "izvrtio", Britanac na korak do novog naslova prvaka
Foto: EPA

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Japana, Britanac je sačuvao jučer osigurani pole-position te u konačnici stigao do novog prvog mjesta te na korak do novog naslova prvaka...

Utrka u Suzuki protekla je u znaku Britanca Lewisa Hamiltona koji je stigao samo na korak do petog naslova svjetskog prvaka. Vozač Mercedesa, četiri utrke prije kraja, osvojio je novih 25 bodova i stigao na ukupno 67 ispred Sebastiana Vettela. Titulu može osvojiti već za dva tjedna u SAD-u, ako završi na jednom od prva dva mjesta.

Vodeći vozač na startu je uspio obraniti svoj pole-position, a u prvih nekoliko krugova napredovao je Vettel koji je skočio na četvrto mjesto i počeo ozbiljno prijetiti prvim pozicijama. Međutim, u osmom krugu dogodila se nesreća za Ferrari, Vettel je pokušao preteći Maxa Verstappena s kojim se sudario, a zatim izvrtio na stazi.

Pao je tada Nijemac na 19. mjesto i do kraja utrke uspio se popeti tek do šestog mjesta. Odmah iza Hamiltona utrku je zaključio njegov momčadski kolega Valtteri Bottas, dok je treći bio za Vettela "nesretni" Verstappen.

Veliki skok ostvario je Daniel Ricciardo koji je napredovao za 11 mjesta te u konačnici stigao četvrti, dok je peto mjesto pripalo Kimiju Raikkonenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!