Košarka

MoraBanc Andorra i Valencia stigli do drugih pobjede, Stipčević dvoznamenkast u porazu Lietuvos Rytasa

Jan Šneler • srijeda, 09.01.2019.
MoraBanc Andorra i Valencia stigli do drugih pobjede, Stipčević dvoznamenkast u porazu Lietuvos Rytasa

Odigrane su prve utakmice drugog kola TOP-a 16 Eurokupa, a većih iznenađenja nije bilo. Valja istaknuti kako je MoraBanc Andorra nakon pobjede protiv Cedevite upisala nova dva boda i protiv Unicsa...

Osim susreta Zenita i Cedevite, danas su odigrane još četiri utakmice drugog kola TOP 16 faze Eurokupa. Iako rezultati to ne sugeriraju na prvi pogled, favoriti su u većini slučajeva rutinski došli do pobjeda.

U skupini u kojoj se nalazi Cedevita MoraBanc Andorra upisala je drugu pobjedu te je tako hrvatski prvak u toj skupini ostao jedini bez pobjede. Iako je Uniks otvorio odlično susret i poveo s 12:0, MoraBanc Andorra brzo se vratila i zaključila prvu četvrtinu s vodstvom 27:22. Ostatak susreta pripao je domaćima, koji je uz nešto malo problema u trećoj četvrtini, mirno priveo susret kraju i slavio s 86:80.

Najbolji je kod domaćih bio Andrew Albicy s 21 upisanim poenom, dok je za Uniks Pierria Henry postigao 17 koševa.

U skupini E do prve pobjede došli su beogradski Partizan i Monaco. Partizan je bio prilično uvjerljiv protiv berlinske Albe te je cijeli susret kontrolirao rezultat. Na kraju je slavio rezultatom 78:66, a najbolji je bio Vanja Marinković s 14 koševa. Ne smije se zaboraviti veliki doprinos Alexa Renfroea koji je upisao samo dva poena, ali je tome dodao čak 12 asistencija. Kod Albe Martin Hermannsson postigao je 16 poena.

Što se tiče Monaca, on se dugo mučio s litavskim Lietuvos Rytasom i prilično loše odigrao prvu četvtinu. Gosti su imali rezultat pod kontrolom te vodili u posljednjoj četvrtini u dva navrata sa šest koševa prednosti, no nisu uspjeli finiširati susret. Monaco je na kraju slavio lakše nego što se moglo pretpostaviti sa 75:70. Elmedin Kikanović i Jarrod Jones postigli su po 15 koševa za Monaco dok je kod Rytasa Martynas Echodas upisao 13 poena. Prilično slabu partiju imao je Rok Stipčević koji je postigao 11 koševa, ali uz prilično loš šut (2/8).

Konačno, u skupini G, Valencia je došla do druge pobjede na gostovanju kod francuskog Limogesa. Gosti su bili daleko bolji, imali sve pod svojom kontrolom do posljednje četvrtine u koju su ušli s vodstvom 50:64. Nešto opušteniji pristup u četvrtoj dionici susreta smanjio je tu prednost, no ona je još uvijek bila dovoljna za slavlje 74:79. Will Thomas bio je najbolji kod gostiju s 15 koševa, dok je za domaće William Howard ostvario učinak od 15 koševa i tri skoka.

Eurokup, TOP 16, 2. kolo:
Monaco - Lietuvos Rytas 75:70
MoraBanc Andorra - Unics 86:80
Partizan - Alba Berlin 78:66
Limoges - Valencia 74:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!