Košarka

Steph Curry prestigao Jasona Terryja po broju ubačenih trica, Hawksi odnijeli pobjedu protiv Sixersa

Petar Jenjić • subota, 12.01.2019.
Steph Curry prestigao Jasona Terryja po broju ubačenih trica, Hawksi odnijeli pobjedu protiv Sixersa
Foto: EPA

Odigrano je noćas još pet utakmica u NBA ligi, a do pomalo iznenađujuće pobjede stigli su Atlanta Hawksi koji su slavili na gostovanju kod Sixersa. Steph Curry stigao je na treće mjesto svih vremena po ubačenim tricama, a prvi triple-double karijere ubilježio je Tomaš Satoransky...

Tek četvrti poraz na domaćem parketu ove sezone upisali su Philadelphia 76ersi, ali ovoga puta od protivnika kojeg nisu očekivali. Atlanta Hawksi stigli su do pobjede rezultatom 123:121, a ključan ubačaj bio je onaj Johna Collinsa devet sekundi prije kraja. Iako je ranije šutirao 12/12 s linije slobodnih bacanja, Jimmy Butler promašio je oba slobodna bacanja u završnici, a Sixersi ostali bez barem produžetka.

Kevin Huerter s 29 poena predvodio je Hawkse do pobjede, dok je John Collins dodao 25 koševa i devet skokova. Jimmy Butler s 30 koševa i pet asistencija bio je najbolji kod Sixersa, dok je Ben Simmons završio s triple-double učinkom od 23 koša, deset skokova i 15 asistencija.

Washington Wizardsi iskoristili su izostanak Giannisa Antetokounmpoa te stigli do pobjede protiv Milwaukee Bucksa pred svojim navijačima sa 113:106. Wizardsi su tako u svoju 18. pobjedu sezone ugradili trica, a osim na samom početku, vodili su cijelu utakmicu.

Jedan od junaka svakako je bio Tomaš Satoransky koji je ubilježio svoj prvi triple-double učinak u sezoni, susret je zaključio s 18 poena, 12 skokova i deset asistencija. Bradley Beal predvodio je Wizardse s 32 poena, pet skokova i sedam asistencija. Khris Middleton s 25 koševa i osam skokova te Eric Bledsoe s 18 koševa, osam skokova i devet asistencija bili su najbolji kod Bucksa.

Golden State Warriorsi ponovno su se lako obračunali s Chicago Bullsima, a nakon što je u toj utakmici postavio NBA rekord s 14 ubačenih trica, Klay Thompson i noćas je bio na tragu toga. U pobjedi od 146:109 ubacio je sedam dalekometnih šuteva. Već nakon dvije i pol minute Warriorsi su došli do dvoznamenkaste prednosti, a do kraja je susreta ostalo tek pitanje kojom će razlikom slaviti.

Jako dobru utakmicu odigrao je Steph Curry koji je noćas ubacio pet trica što mu je bilo dovoljno za prestići Jasona Terryja na trećem mjestu svih vremena po broju ubačenih trica. Curry je sada na 2285 dalekometnih ubačaja, a ispred njega još su tek Reggie Miller (2560) i Ray Allen (2973).

Klay Thompson predvodio je Warriorse s 30 koševa, dok je Curry dodao 28 poena, pet skokova i osam asistencija, a Kevin Durant 22 koša i pet asistencija. Najraspoloženiji kod Bullsa bio je Zach LaVine s 29 poena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 121:123
Washington Wizards - Milwaukee Bucks 113:106
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 122:105 (Kawhi Leonard 20p, 11sk / D'Angelo Russell 24p, 6sk, 9as)
Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 127:96 (C.J. McCollum 30p, 6sk / Kemba Walker 18p)
Golden State Warriors - Chicago Bulls 146:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!