Nogomet

Karlovčanima praznik nogometa, a Dinamu prilika da pokaže je li što naučio iz Bjeličinog bijesa

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 24.09.2019.
Karlovčanima praznik nogometa, a Dinamu prilika da pokaže je li što naučio iz Bjeličinog bijesa
Foto: FaH

Karlovac u šesnaestini finala Kupa Hrvatske dočekuje Dinamo. Favorit je jasan, Karlovčani ovaj dvoboj shvaćaju kao nagradu, a Dinamo nema pravo na kiks. Ne možemo niti zamisliti Bjeličinu reakciju da Dinamo šlampavo odradi i ovaj dvoboj...

Dinamo u Kupu otvara nastup u Karlovcu gdje ga čeka domaći četvrtoligaš, nekadašnji prvoligaš koji je danas daleko od tih dana. Kao i uvijek, financije su postale problem i Karlovac je u jednom trenutku počeo tonuti te na kraju potpuno potonuo.

Sada se pokušava probuditi i podići, za početak dohvatiti barem rang više, a onda što bude.

"Pokušavamo proći u viši rang natjecanja, to nam je sada ambicija i zasad dobro guramo. Ta naša četvrta liga Središte vjerojatno je najkvalitetniji četvrtoligaški rang kod nas, tu su i velikani Zagreb i Segesta, ali probat ćemo biti u prva dva koliko ih prolazi u Treću HNL", kaže za Sportnet trener Karlovčana i nekada perspektivni krilni napadač Matija Štefančić.

U Kupu u Karlovac dolazi Dinamo, bit će vrlo teško, ali za Karlovčane je ovaj dvoboj nagrada te na njega tako i gledaju.

"Bit će to praznik nogometa u Karlovcu i dobra prilika za proslavu 100. godišnjice kluba. To je veliki događaj za nas, rezultatski se ne zavaramo jer smo mi danas ipak četvrtoligaš. Situacija je takva kakva je, najbitnije je da vidimo neke pomake", dodaje Štefančić.

Kada se igra ovakva utakmica, onda nema ozlijeđenih, odsutnih, igrači će tražiti razumijevanje šefova ili uzimati dane godišnjeg odmora samo kako bi zaigrali protiv Dinama. "Svi su na raspolaganju i svi će doći", potvrđuje trener.

A Modri u Karlovac dolaze nakon blamaže u Varaždinu i otvorene ljutnje Nenada Bjelice. Trener Dinama poslao je jasnu poruku igračima, a sada će se vidjeti koliko se nekom igra, a koliko ne.

Bjelica je kritizirao igrače zbog očajnog nastupa i ulaska u susret s mišlju lako ćemo, a prvi ispit nakon toga bit će gostovanje u Karlovcu.

"Vidjet ćemo već protiv Karlovca, a onda i Lokomotive jesmo li usvojili to što je trener rekao, ali nadam se da su njegove riječi ušle u naše glave i da ćemo napokon zaigrati kako možemo i u skladu s reputacijom, kvalitetom i snagom. Nema više opravdanja, potrošili smo sve bonuse", poručio je Mario Gavranović za Sportske novosti.

Dvoboj u Karlovcu igra se danas od 15:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!