Ostali sportovi

Tour de France se neće održavati bez gledatelja

Matej Kačan • četvrtak, 02.04.2020.
Tour de France se neće održavati bez gledatelja
Foto: Getty

Predsjednik Tour de Francea Christian Prudhomme je kazao kako inzistira na prisustvu publike ukoliko se svjetski poznata biciklistička utrka uopće održi ove godine...

Nakon što je prošli tjedan francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu predložila opciju da se najpoznatija biciklistička utrka na svijetu Tour de France održi bez gledatelja, predsjednik odbora te utrke je odbacio takvu mogućnost.

"Tour de France bi i dalje trebao krenuti i održati se po planu, od 29. lipnja do 19. srpnja. Naravno, to ovisi o razvoju situacije oko pandemije koronavirusa. U nazivu "Tour de France", najvažnija je riječ France. Zdravstvena situacija u zemlji je ono što je bitno. Želim samo jednu stvar, a to je da se Tour održi ovog ljeta. Tour je strast, entuzijazam i, iznad svega, osmijesi. Moramo naći osmjehe", kazao je Christian Prudhomme.

No, usprkos optimizmu ključnog čovjeka, situacija ne izgleda tako bajno. Brojni sportski događaji u lipnju i srpnju se otkazuju, a među njima je i Wimbledon. Čak je i branitelj naslova na Touru Egan Bernal javno zatražio odgađanje utrke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!