Košarka

Odličan nastup Bogdanovića u visokoj pobjedi Jazza protiv Netsa

Branimir Korać • subota, 05.02.2022.
Odličan nastup Bogdanovića u visokoj pobjedi Jazza protiv Netsa

Utah Jazz ponovno pobjeđuje, druga uzastopna pobjeda upisana je protiv Brooklyn Netsa i to s visokih 125:102 na krilima oporavljenog Donovana Mitchella i raspoloženog Bojana Bogdanovića...

Nakon osam utakmica pauze zbog potresa mozga, vratio se Donovan Mitchell i odmah odradio jako dobru utakmicu. Predvodio je Jazz u pobjedi 125:102 protiv Brooklyn Netsa, a odlično mu je pomagao Bojan Bogdanović koji je ostvario double-double učinak.

Ulazak ju utakmicu odredio je njen daljnji tijek, Jazz je krenuo s 10:0 i nakon toga samo u nekoliko navrata tijekom prve dionice Netsi su se uspjeli spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, nikada ispod sedam poena razlike.

U drugoj dionici domaćin je potpuno pobjegao, tu je već imao plus 22, u trećoj dionici plus 34 i Netsi su do kraja susreta pokušavali ublažiti katastrofu.

Jedina zvijezda Netsa koja je bila na parketu bio je Kyrie Irving, ali potpuno van ritma i s vrlo lošim šutom iz igre. James Harden, Kevin Durant, LaMarcus Aldridge i Joe Harris redom su propustili ovaj dvoboj zbog ozljeda.

Ovo je Netsima sedmi uzastopni poraz i veliki problem u borbi za što bolju poziciju uoči doigravanja.

Bogdanović je na parketu proveo 29 minuta i za to vrijeme ubacio 19 poena (5/7 za dva, 3/7 za tri) uz 11 skokova i četiri asistencije te +/- u pozitivi čak 36.

Prvo ime Jazza bio je Mitchell s 27 poena (8/10 iz igre, 6/7 za tri) i šest asistencija, a Udoka Azubuike dodao je deset poena i 11 skokova.

Kod Netsa Cam Thomas ubacio je 30 poena, a Irving je dodao 15 poena (6/20 iz igre) uz šest asistencija.

NBA:
Utah Jazz - Brooklyn Nets 125:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!