Košarka

Žižić solidan u porazu Maccabija u Beogradu, Real nakon produžetka svladao Armani

Branimir Korać • četvrtak, 10.03.2022.
Žižić solidan u porazu Maccabija u Beogradu, Real nakon produžetka svladao Armani
Foto: Pixsell

U 29. kolu Eurolige Maccabi je gostovao u Beogradu kod Crvene zvezde i uz solidan nastup Ante Žižića upisao je poraz...

Alba je odigrala u Berlinu jako dobru utakmicu protiv Olympiakosa i upisala je pobjedu 90:75. Grci su doputovali kao favoriti, međutim Alba je imala kontrolu i nije dopustila protivniku da preuzme konce igre.

Prvo ime kod Albe bio je Maodo Lo koji je upisao 27 poena uz pet skokova i sedam asistencija, Jaleen Smith ga je pratio s 15 poena. Kod gostiju Saša Vezenkov upisao je 19 poena i devet skokova, a Hassan Martin 17 poena.

Važnu pobjedu u borbi za doigravanje upisala je Crvena zvezda koja je bila bolja od Maccabija s 84:77. Bio je to dvoboj serija na obje strane, a u konačnici bolji su bili domaćini čija je zadnja serija 13:0 dovela do vodstva koje više nije ispuštano.

Zvezdu su predvodili Nikola Kalinić s 15 poena, pet skokova i pet asistencija te Nate Wolters s 12 poena. Kod gostiju James Nunnally ubacio je 24 poena, Scottie Wilbekin 14, a Ante Žižić za 29 minuta ubacio je deset poena uz šest skokova.

Spahijina Baskonia nakon serije poraza povezala je dvije pobjede, a drugu je uzela u gostima kod Asvela sa 72:69. U završnici se domaćin pokušao vratiti iz minusa, ali nije uspio.

Alec Peters u Spahijinoj momčadi upisao je 17 poena uz pet skokova, Wade Baldwin 14 poena uz pet skokova, a Matthew Costello 13 poena uz osam skokova. Kod poraženih Paul Lacombe završio je sa 16 poena, a David Lighty s 11 poena.

Madridski Real slavio je u produžetku protiv Armanija 92:88. Tricom Llulla na ulasku u zadnju minutu Real je izjednačio na 81:81, no rezultat se nije mijenjao do kraja regularnog dijela. U produžetku je Real ipak bio bolji i odnio pobjedu.

Sergio Lull upisao je 20 poena, 16 je dodao Guerschon Yabusele, a 15 poena i šest skokova Gabriel Deck. Kod gostiju Devon Hall upisao je 21 poen, a Nicolo Melli 18 poena i osam skokova.

Euroliga, 29. kolo:
Alba - Olympiakos 90:75
Crvena zvezda - Maccabi 84:77
Asvel - Baskonia 69:72
Real Madrid - Armani Milano 92:88 produžetak

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!