Rukomet

Mamić: 'Već u prvoj utakmici smo dokazali Fincima da nemaju šanse protiv nas'

Branimir Korać • petak, 15.04.2022.
Mamić: 'Već u prvoj utakmici smo dokazali Fincima da nemaju šanse protiv nas'

Marko Mamić propustio je Europsko prvenstvo zbog pozitivnog testa na koronavirus, ali vratio se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo...

Hrvatska rukometna reprezentacija koristi i ovo okupljanje za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo kako bi se uigravala i radila na igri, a za razliku od Europskog prvenstva u reprezentaciji je ponovno i Marko Mamić.

"Nakon Europskog prvenstva gdje sam imao koronu i nisam mogao pomoći reprezentaciji, prošlo je već dosta vremena i prva utakmica bila je sada ova protiv Finske. Jako sam sretan što sam ponovno tu s dečkima pogotovo jer sada igramo kod kuće pred našom publikom."

Mamić ne skriva kako je prolaz protiv Finske već riješen.

"Nije tajna da smo u prvoj utakmici napravili veliku prednost i to na gostujućem terenu te smo dokazali Fincima da nemaju šanse protiv nas. Ali opet mi ovdje igramo rukomet za nas, znamo koji su naši ciljevi te u subotu moramo pokazati da smo puno jači i da zaslužujemo plasman na SP."

U reprezentaciji ga je dočekao poveći broj novih mladih imena, a ciljevi su ipak malo veći od pukog plasmana na SP.

"Puno je novih mladih igrača, dečki su motivirani i dobri, a neki su već bili tu dok sam ja bio bolestan i stvarno su odlični."

"Naš cilj je uvijek dobar plasman na velikom natjecanju, a Olimpijske igre su neki krajnji cilj jer san svakog sportaša nastupiti na njima i ostvariti dobar rezultat."

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!