Rukomet

Mladi hrvatski rukometaši otvorili nastup na Euru porazom od Francuza

Branimir Korać • petak, 08.07.2022.
Mladi hrvatski rukometaši otvorili nastup na Euru porazom od Francuza

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija do 20 godina krenula je porazom na Europskom prvenstvu u Portugalu gdje je Francuska tijesno slavila s 23:21...

Izabranici Igora Vorija upisali su poraz na startu grupne faze natjecanja na Europskom prvenstvu do 20 godina u Portugalu i odmah se suočavaju s imperativom. Moraju upisati pobjedu protiv Crne Gore u drugom kolu, ali i protiv Švedske u zadnjem kolu u skupini.

Francuska je na startu bila bolja s 23:21 u susretu u kojem je Hrvatsku u igri držao Dominik Kuzmanović koji je branio odlično u prvom poluvremenu, u drugom pomogao Hrvatskoj da se vrati u utakmicu, ali napad nije bio dovoljno dobar protiv čvrste francuske obrane.

Francuska je puno bolje ušla u utakmicu i povela s 5:2, ali Hrvatska je uspjela napraviti preokret i doći do vodstva 10:7. I na odmoru je još uvijek imala prednost, vodila je 112:10.

U drugom dijelu Francuzi su odmah uhvatili priključak i preuzeli vodstvo. Hrvatska je zadnji put bila u egalu u 47. minuti kada je Patrik Hršak izjednačio na 18:18, kod 20:19 Fran Zovak ne koristi sedmerac i Francuska do kraja susreta nije se spuštala ispod dva gola razlike.

U hrvatskom sastavu Kuzmanović je imao 14 obrana, a Petar Lulić sedam golova. Kod pobjednika Leo Villain je imao 11 obrana, Matteo Fadhuile zabio je šest golova, a Hugo Pimenta pet.

U prvom susretu skupine Švedska je bila bolja od Crne Gore s 31:19. Upravo Crna Gora protivnik je Hrvatskoj u drugom kolu od 18 sati.

Inače, podijelimo i rezultat koji je apsolutno najveće iznenađenje dana, Farski Otoci svladali su Dansku s 33:32.

Europsko prvenstvo do 20 godina, prvo kolo:
Hrvatska - Francuska 21:23

FOTO: HRS/Jozo Cabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!